News Flash:

Nereguli depistate in mai multe farmacii din judet

8 Decembrie 2014
1204 Vizualizari | 0 Comentarii
Farmaciile din intreaga tara au fost controlate. Inspectorii au verificat modul in care sunt eliberate medicamentele gratuite si compensate. In judetul Timis au fost verificate toate cele 154 de farmacii care se afla in relatie contractuala cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS), iar neregulile nu au lipsit
S-a controlat modul in care farmaciile au respectat eliberarea retetelor gratuite si compensate in perioada 01.07.2014 – 06.11.2014. Inspectorii au verificat si daca sunt respectate normele igienico-sanitare, plus alte aspecte ce au fost sesizate la fata locului. Controalele au fost facute de echipe mixte formate din reprezentanti ai Casei Judetene de Sanatate Timis si ai Directiei de Sanatate Publica. Deocamdata nu a fost sanctionata nicio farmacie in Timis. Farmaciile in care s-au descoperit nereguli vor fi sanctionate dupa 15 decembrie, cand va fi finalizat raportul de control, scrie tion.ro.
“Inspectorii au descoperit ca, in unele farmacii, retetele nu aveau acordul pacientului cu privire la informatiile referitoare la pretul de referinta al medicamentului, s-a constatat lipsa condicii de sugestii si reclamatii, un farmacist nu a fost gasit la program, iar o farmacie era inchisa in timpul programului de lucru”, spune Mariana Marcu, purtator de cuvant al CJAS Timis.
Reglementarile sunt foarte stricte in ceea ce priveste retetele compensate si gratuite. Daca un pacient solicita un medicament prescris de medic, iar farmacia nu are in stoc medicamentele compensate la preturi mai mici sau egale cu pretul de referinta, unitatea farmaceutica are obligatia de a se aproviziona in termen de 24 de ore pentru bolile acute si 48 de ore pentru cele cronice.

judetul timis cjas timis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006216 (s)