News Flash:

De ce unii oameni nu se pot lasa de fumat

5 Decembrie 2014
1457 Vizualizari | 0 Comentarii
Specialistii pot prezice daca o persoana poate renunta sau nu la fumat in urmaanalizei activitatii cerebrale, este concluzia unei cercetari recente.

Oamenii de stiinta cred ca au aflat de ce unii oameni nu pot renunta la tigari, informeaza ziare.com, care citeaza Daily Mail.


Cercetatorii de la Universitatea Penn State, Pennsylvania, sustin ca pot prezice cat de eficienta este strategia de renuntare la fumat bazata pe recompensa in urma analizei activitatii cerebrale a fumatorilor.

In cadrul studiului, s-a folosit imagistica prin rezonanta magnetica (IRM) pentru studierea voluntarilor privati de nicotina. Cei care au manifestat cel mai slab raspuns la recompensa erau si cei care aveau o probabilitate mai mica de a se lasa de fumat chiar daca li se ofereau bani pentru acest lucru.


"Credem ca studiul nostru poate ajuta la intelegerea motivului pentru care unii fumatori nu pot renunta la viciu. Cu alte cuvinte, recomandarile privind economia de bani sau avantajele pentru sanatate ale renuntarii la fumat nu au nicio valoare pentru ei si un impact mai mic asupra comportamentului lor", afirma dr. Stephen Wilson de la Universitatea Penn State.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie au fost monitorizati 44 de fumatori cu varsta cuprinsa intre 18 si 45 de ani, care au declarat ca au fumat cel putin 10 tigari pe zi in ultimele 12 luni. 

fumat tigari
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1220 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008137 (s)