News Flash:

Primăvara a sosit!

În centrul Timișoarei se plantează copaci și se cosește iarba

30 Martie 2023
196 Vizualizari | 0 Comentarii

În prezent, Horticultura Timișoara se concentrează pe plantări în zona centrală a orașului și pe cosirea ierbii în parcurile pe care le gestionează. Deoarece primăvara este perioada ideală pentru a planta arbori, arbuști și plante perene, societatea de spații verzi a municipalității care are în grijă zona centrală a orașului se concentrează pe aceste activități. 

Prin intermediul unui plan stabilit în colaborare cu Direcția Infrastructură Verde a Primăriei Timișoara, Horticultura Timișoara are ca obiective completarea golurilor din alveole și crearea de noi spații pentru plantare pe aliniamente, în parcuri, scuaruri și piețe din centrul orașului. În total, vor fi plantați aproape 380 de arbori și aproape 170 de arbuști.

„Până acum, am plantat aproximativ 190 de arbori, dacă luăm în calcul și planul pentru această ultimă săptămână din martie. Acest lucru înseamnă că în aprilie și începutul lunii mai vom mai avea de plantat 190 de arbori. În același timp, dorim să implementăm câteva proiecte pentru completarea zonele actuale cu plante perene, mai puțin pretențioase din punct de vedere al necesității de apă”, precizează ing. Dan Rusu, directorul Horticultura.

Odată cu creșterea temperaturilor, a început și programul de cosire mecanică a ierbii, începând cu Parcul Central, Piața Consiliul Europei, Piațeta din zona Punctelor Cardinale, Str. Pestalozzi și o porțiune a falezei Bega.

„În continuare, vom aborda celelalte zone, cum ar fi Parcul Botanic, cu accent pe intrarea principală, apoi Parcul Justiției, unde lucrările au început deja. Aici au început să apară bulbii plantați de noi în toamnă. Este vorba despre cca. 140.000 de bulbi de lalele, crocuși și narcise, în diferite stadii de dezvoltare. Apogeul înfloririi este așteptat după jumătatea lunii aprilie”, explică directorul Horticultura.

Dorim să vă reamintim că majoritatea bulbilor plantați în Parcul Justiției sunt lalele de diferite culori, ceea ce face ca acest parc să fie recunoscut. În timpul apariției bulbilor, poate să apară și o anumită cantitate de buruieni, însă momentan acestea nu pot fi îndepărtate prin plivire manuală sau combătute cu substanțe chimice, deoarece există riscul de a distruge florile.

„Buruienile vor fi eliminate prin creștere naturală și concurență de către bulboasele plantate în câteva zile, maxim trei săptămâni. Acțiunile de cosire vor continua și în celelalte parcuri din zona centrală și pe aliniamente și scuaruri de pe bulevardele centrale”, spune Dan Rusu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006019 (s)