News Flash:

MS cere directiilor de sanatate publica monitorizarea populatiei si a apei potabile din zonele afectate de inundatii

30 Iulie 2014
1171 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministerul Sanatatii (MS) solicita directiilor de sanatate publica (DSP) supravegherea epidemioliogica a populatiei din zonele afectate de inundatii, precum si monitorizarea calitatii apei potabile, asanarea si dezinfectia fantanilor din respectivele regiuni.
Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a facut un apel catre toti reprezentantii directiilor de sanatate publica sa puna in aplicare actiunile din planul de masuri pentru asigurarea asistentei medicale in zonele afectate de inundatii si sa colaboreze cu autoritatile administratiei publice locale si cu inspectoratele judetene pentru situatii de urgenta in vederea intreprinderii masurilor necesare.
Astfel, directiile de sanatate publica vor asigura asistenta medicala de urgenta pentru toate persoanele aflate in dificultate, precum si medicamentele si materialele necesare, dezinfectanti, vaccinuri pentru acordarea asistentei medicale, dar si pentru prevenirea imbolnavirilor care ar putea fi cauzate de inundatii.
"Am cerut suplimentarea personalului medical, in functie de necesitati si a echipajelor de ambulanta, precum si avertizarea medicilor de familie care sa asigure asistenta medicala in permanenta. Mai mult, DSP-urile vor participa la asigurarea transportului pentru gravide, persoane in varsta cu boli cronice, dializati, copii si vor asigura supravegherea calitatii apei de baut in zonele afectate, asanarea si dezinfectia fantanilor, dar si asigurarea de locuri de spitalizare pentru persoanele afectate", a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu. Mediafax.ro

ministerul sanatatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1331 (s) | 22 queries | Mysql time :0.061887 (s)