News Flash:

Legea antifumat ar putea fi modificata

30 Martie 2016
1100 Vizualizari | 0 Comentarii
fumat
Senatorii din Comisia juridica au facut un prim pas pentru oferirea unor conditii mai bune pentru fumatori, fiind de acord cu serie de amendamente potrivit carora spatiile inchise unde nu se poate fuma sunt doar cele cu pereti de jur imprejur, in schimb se va putea fuma in camere special amenajate.
Amendamentele au fost citite in Comisia juridica de senatorul PNL Steliana Miron, care a semnat in calitate de initiator alaturi de deputatii Daniel Fenechiu si Razvan Tanase modificarea legii.
Parlamentarii vor sa modifice definitia spatiului unde se poate fuma, astfel potrivit articolului 2, spatiul public inchis este definit ca orice spatiu accesibil publicului sau destinat utilizarii colective, indiferent de forma de proprietate sau de dreptul de acces, care are un acoperis, plafon sau tavan care este incadrat de pereti de jur imprejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, cu exceptia spatiilor cu destinatie locativa.
Ei dau o noua definitie si spatiului inchis de la locul de munca, care este ”spatiul care are un acoperis, plafon sau tavan, si care este incadrat de pereti, de jur imprejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, aflat intr-un loc de munca, astfel cum este definit in legea securitatii si sanatatii in munca 319/2006, cu modificarile ulterioare.
Un alt amendament depus la proiectul de lege prevede eliminarea limitarii doar la zona de tranzit a aeroporturilor internationale a fumatului.
Potrivit modificarilor dorite, fumatul va fi permis in camere special amenajate, cu respectarea urmatoarelor conditii - sa serveasca exclusiv fumatului si activitatilor asociate fumatului, cum ar fi de exemplu consumul de cafea, bauturi calde sau bauturi racoritoare.
Amendamentele au primit sustinerea tuturor senatorilor prezenti la sedinta comisiei juridice.
“Mi-au semnalat, m-au bombardat cu mail-uri, restrangerea in totalitate a posibilitatii fumatorilor de a fuma. (…) Suntem oamenii extremelor - sau e alb sau e negru. Sa recunoastem ca e gri. Legea trebuie sa izvorasca din viata cu zi cu zi. Definirea spatiului public, astazi, legea prevede ca daca are doi pereti si un acpoperis, terasa pe malul marii, acolo nu se poate fuma. Cred ca e cam mult“, a spus presedintele Comisiei juridice, liberalul Catalin Boboc.
La randul ei, initiatoarea amendamentelor, Steliana Miron, a oferit si un motiv hazliu pentru aprobarea amendamentelor.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1449 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007175 (s)