News Flash:

Moaste ale Sfantului Nicolae, aduse din Italia la o biserica greco-catolica din Alba Iulia

6 Decembrie 2013
1348 Vizualizari | 0 Comentarii
Zeci de credincioşi s-au închinat în Biserica Greco-Catolică ''Sfântul Spirit'' din Alba Iulia la moaştele Sfântului Nicolae aduse în procesiune din Italia.

Moaştele, care au şi un certificat care demonstrează autenticitatea lor, au fost depuse, joi seara, în cel mai mare lăcaş de cult greco-catolic din Alba Iulia, prilej cu care un sobor de preoţi, în fruntea cărora s-a aflat părintele paroh Radu Florin Vasile, a oficiat o slujbă. În timpul vecerniei, moaştele au fost duse în faţa iconostasului pentru a putea fi venerate de credincioşii prezenţi. De asemenea, către miezul nopţii va fi oficiat acatistul Sfântului Nicolae.

După Sfânta Liturghie care va avea loc vineri, moaştele vor fi duse în Parohia Greco-Catolică Galtiu, comuna Sîntimbru. 

Sfântul Ierarh Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei, este pomenit în calendarele ortodox, greco-catolic şi catolic la 6 decembrie.

S-a născut la Patara, în jurul anului 280 d.Hr., din părinţi credincioşi. De mic copil a primit o aleasă creştere, sub îndrumarea unchiului său urmând cursurile celor mai vestite şcoli ale epocii.

Iubind virtutea, viaţa curată şi dăruindu-se cu totul slujirii aproapelui, a fost hirotonit preot, apoi episcop al cetăţii Mira din ţinutul Lichia.

Sfântul Ierarh Nicolae a trecut la cele veşnice la 6 decembrie 340 sau 343, fiind îngropat în biserica episcopală. AGERPRES

patara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1190 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007166 (s)