News Flash:

Mircea Basescu, adus la Tribunal, unde cere inlocuirea arestarii preventive cu arestul la domiciliu

25 Iulie 2014
995 Vizualizari | 0 Comentarii
Mircea Basescu, trimis in judecata pentru trafic de influenta, a fost adus din nou, vineri dimineata, la Tribunalul Constanta, care va judeca cererea acestuia de inlocuire a masurii de arestare preventiva cu arestul la domiciliu.
Mircea Basescu a fost adus cu o duba din arestul Politiei Capitalei la Tribunalul Constanta, in jurul orei 9.15.
Sedinta in care magistratii vor judeca cererea acestuia de inlocuire a masurii de arestare preventiva cu arestul la domiciliu este programata pentru ora 10.00.
Cererea de inlocuire a masurii de arestare preventiva cu arestul la domiciliu in cazul fratelui presedintelui a fost depusa la instanta miercuri, iar avocatii lui Mircea Basescu afirmau ca aceasta este prima solicitare de acest fel pe care o fac.
Nelu Tasca, unul dintre avocatii lui Mircea Basescu, afirma ca aceasta cerere ar avea sanse de reusita deoarece arestul la domiciliu este o masura mai restrictiva decat cea a eliberarii sub control judiciar.
In 16 iulie, Mircea Basescu si Marian Capatana au fost adusi impreuna din arestul Politiei Capitalei, cu o duba, la Tribunalul Constanta, care judeca dosarul in care fratele presedintelui este acuzat ca ar fi luat 250.000 euro pentru a-l ajuta pe Bercea Mondial sa scape de inchisoare, instanta decizand si in cazul cererii de revocare a arestarii. Astfel, magistratii au respins ca nefondata solicitarea lui Mircea Basescu de inlocuire a masurii arestarii preventive cu masura controlului judiciar, aceeasi decizie fiind luata si in cazul lui Marian Capatana.
Hotararea instantei a fost contestata de Mircea Basescu si Marian Capatana la Curtea de Apel Constanta, care, doua zile mai tarziu, a respins contestatiile depuse de cei doi, decizia fiind definitiva.
Mircea Basescu si Marian Capatana au fost trimisi in judecata in 14 iulie, in stare de arest, in dosarul in care fratele presedintelui este acuzat ca, prin intermediul lui Capatana, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecatori sa dispuna o sentinta favorabila in procesul lui Bercea Mondial.
Dosarul, in care Mircea Basescu a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, iar Marian Adrian Capatana pentru complicitate la aceasta infractiune,
a fost inregistrat la Sectia Penala a Tribunalului Constanta.
Mircea Basescu si Marian Capatana au fost arestati in 20 iunie, dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice inregistrari facute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenta de care este acuzat fratele sefului statului.
Potrivit procurorilor, la inceputul anului 2011, dupa ce fata de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat masura arestarii preventive de catre Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Basescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Capatana, in schimbul promisiunii ca fratele presedintelui va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea dosarului in care Bercea era judecat pentru tentativa de omor, respectiv ca si-a injunghiat un nepot, dar si pentru alte cereri incidente in acea cauza. Mediafax.ro

mircea basescu marian capatana
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0971 (s) | 22 queries | Mysql time :0.031623 (s)