News Flash:

Senatorul Marius Isaila, trimis in judecata, sub control judiciar, pentru trafic de influenta

23 Iulie 2014
1038 Vizualizari | 0 Comentarii
Senatorul Marius Isaila
Senatorul Marius Isaila a fost trimis in judecata, sub control judiciar, de catre procurorii DNA, care il acuza de trafic de influenta, dupa ce acesta, printre altele, ar fi cerut bani in schimbul interventiei pentru blocarea unui control ANAF si pentru atribuirea de contracte pe bani publici.
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) precizeaza ca Isaila a fost deferit justitiei pentru trei infractiuni de trafic de influenta (doua in forma continuata si una in forma simpla) si una de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Impreuna cu Isaila va fi judecat Cristian Stefan Ene, consilier al senatorului, care este acuzat de trei infractiuni de trafic de influenta (doua in forma continuata si una in forma simpla).
In acelasi dosar a fost inculpat si Catalin Cristescu, comisar in cadrul Garzii Financiare, care a incheiat cu procurorii DNA un acord de recunoastere a vinovatiei si a fost de acord cu felul si cuantumul pedepsei stabilite, precum si cu forma de executare a acesteia, respectiv doi ani inchisoare, cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de doi ani.
Potrivit anchetatorilor, in prima parte a anului 2012, Marius Isaila, la acel moment sef serviciu in Ministerul Finantelor Publice, si Cristian Stefan Ene, in intelegere cu Catalin Cristescu, au convenit sa intervina in vederea blocarii controlului efectuat de ANAF la firma SC Dave Research SRL a omului de afaceri Lucian Timofanovici - denuntator in aceasta cauza.
Cristescu ar fi fost intermediarul intre omul de afaceri si Isaila si Ene.
"Dupa ce Isaila Marius Ovidiu si Ene Cristian Stefan i-au pretins inculpatului Cristescu Catalin suma de 200.000 euro, sustinand ca vor realiza interventiile pe langa functionarii ANAF, acesta din urma a transmis mai departe solicitarea catre denuntator, care a remis suma pretinsa in mai multe transe. Astfel, o suma de 20.000 euro urma sa ii revina inculpatului Cristescu Catalin, iar restul de 180.000 euro au fost remisi mai departe celorlalti 2 inculpati. Dupa remiterea sumei de 200.000 euro, deoarece controlul continua, inculpatul Cristescu Catalin le-a transmis celorlalti doi inculpati nemultumirea si ingrijorarea denuntatorului. Acestia au pretins o noua suma, respectiv 150.000 euro, platibili in mai multe transe, pretinzand ca este vorba de un nou control", mai arata DNA.
Pe de alta parte, in august 2013, Isaila si Ene i-au pretins lui Cristescu 20.000 de euro, pentru a interveni pe langa diferiti functionari publici, in vederea sprijinirii acestuia sa promoveze concursul ce urma sa aiba loc in toamna anului trecut, pentru ocuparea unei functii de inspector in cadrul ANAF - Directia Generala Antifrauda Fiscala.
"In acelasi scop, pentru a realiza interventii pe langa diferiti functionari publici si decizionali din structurile de resort - in vederea favorizarii aceluiasi inculpat la concursul ce a avut loc la data de 29.03.2014 pentru ocuparea unor functii in cadrul ANAF, Directia Generala Antifrauda Fiscala - inculpatul Isaila Marius Ovidiu, prin intermediul lui Ene Cristian Stefan, i-a pretins o noua suma, in cuantum tot de 20.000 euro", se arata in rechizitoriu
Pentru a ascunde primirea celor 20.000 de euro, Isaila "a instigat" la intocmirea unui fals contract de imprumut intre Ene si Cristescu.
Tot in 2013, aceiasi Isaila si Ene au promis unui om de afaceri realizarea de interventii pe langa functionari din cadrul Primariei Sector 3 Bucuresti si la alte entitati juridice, pentru ca firma acestuia sa obtina incheierea unor contracte de lucrari.
"Folosul celor 2 inculpati, urmare a acestor 'interventii' a constat in nerestituirea unui imprumut, in suma de 25.000 euro, pe care inculpatul Isaila Marius Ovidiu il contractase de la omul de afaceri, parte din suma de bani imprumutata fiind folosita de inculpatul Ene Cristian Stefan", mai arata procurorii.
In cauza s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri imobile ale lui Marius Isaila si Cristian Stefan Ene.
Dosarul a fost trimis spre judecare la instanta suprema, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza, precum si "impunerea platii cautiunii in cuantum de 500.000 lei, deoarece pe parcursul urmaririi penale inculpatul Isaila Marius nu a respectat aceasta obligatie", mai precizeaza DNA.
In martie 2014, procurorii au reusit, cu ajutorul lui Catalin Cristescu, sa realizeze un flagrant prin care Stefan Cristian Ene a fost prins primind cei 20.000 de euro pentru ca senatorul Marius Isaila sa-i faciliteze castigarea concursului pentru un post in Directia Generala Antifrauda Fiscala. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0881 (s) | 22 queries | Mysql time :0.026758 (s)