News Flash:

Ministrul Sanatatii vorbeste despre demiterea sa

19 Februarie 2016
1328 Vizualizari | 0 Comentarii
cadariu
Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, a declarat ca va face, vineri, o vizita la Spitalul de Pediatrie din Pitesti, impreuna cu premierul Dacian Ciolos, care este este "direct interesat de acest lucru".
"Maine voi merge cu premierul, este direct interesat de acest lucru si vom face o vizita la Spitalul de Copii din Pitesti pentru a vedea in totalitate situatia de acolo si de a vedea in ansamblu situatia", a spus Patriciu Achimas-Cadariu, la Digi 24.
El a explicat ca unul din motivele pentru care bacteria vinovata pentru boala bebelusilor nu a fost gasita poate fi faptul ca ancheta a inceput tarziu, dupa transferul copiilor la Bucuresti.
"Acea bacterie care este incriminata in aceasta boala si care a fost cautata, asa cum au fost cautate toate sursele acestei boli, nu a fost identificata. E drept, stadiului tardiv in care au fost trimisi la Bucuresti. Ancheta a inceput atunci", a subliniat ministrul Sanatatii
De asemenea, ministrul de resort a aratat ca medicii au facut deja recomandari pentru parinti, iar acestea privesc "masuri elementare de igiena", cum sunt spalarea mainilor, spalarea legumelor sau a obiectelor folosite in bucatarie.
"Trebuie sa vezi situatia in teren dincolo de situatia anchetei epidemiologice care se desfasoara fara doar si poate, dincolo de aceasta probabil ca o ancheta sociala nu strica niciodata. Pur si simplu, a vedea nevoile acelor oameni pentru ca pana la urma pentru oameni facem aceste lucruri, nu pentru a gasi bacteria respectiva. Poate ca in alergatura ultimilor ani s-au pierdut multe masuri normale igienice. Probabil ca scoala nu ne invata suficient. Unul din principalele puncte ale programului de guvernare este educatia pentru sanatate. Sunt si alte nevoi pe care populatia ar putea sa le aiba. Este intotdeauna si componenta de igiena atunci cand apar lucrurile acestea, dar nu neaparat din vina parintilor. Lucrurile acestea pot sa apara chiar si in situatia unei igiene corecte. Trebuie sa facem profilaxia", a mai spus Cadariu.
De asemenea, ministrul Sanatatii a atras atentia ca o ancheta sociala "nu poate sa strice": "Trebuie sa vedem care sunt nevoile acelor oameni, fiindca pana la urma pentru oameni facem acest lucru, nu pentru a gasi bacteria". Mediafax.ro

dacian ciolos patriciu achimas-cadariu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005375 (s)