News Flash:

Ministrul Muncii: "Sper ca saptamana aceasta sa avem o discutie in Guvern pe legea salarizarii unitare"

8 Martie 2016
803 Vizualizari | 0 Comentarii
salariu marit
Ministrul Muncii, Ana Costea, a declarat marti ca spera ca saptamana aceasta sa existe o discutie in Guvern pe legea salarizarii unitare si a precizat ca in continuare se fac calcule pentru a vedea impactul bugetar, dar si sustenabilitatea masurilor prevazute in proiect.
''Exista un proiect, Guvernul si-a achitat obligatiile pe care si le-a asumat prin memorandumurile din 13 ianuarie. Urmeaza sa se ia o decizie, dupa care vom fi in masura sa facem public absolut toate datele, sa raspundem la toate intrebarile. Conform procedurilor, stiti foarte bine ca proiectul urmeaza sa fie supus dezbaterii publice, intra in consultare publica, dupa care va fi aprobat de Guvern, dupa care ajunge in Parlament'', a spus Ana Costea, refuzand sa dea detalii.
Ministrul Muncii a spus ca Guvernul ''nu ascunde'' acest proiect de lege, dar trebuie respectate procedurile legale.
''Se va lua o decizie. Eu sper saptamana aceasta (...) Eu nu doresc sa majorez asteptarile sau sa creez confuzii in randul cetatenilor, de aceea nu doresc sa emit cifre, variante pana cand nu se cade de acord asupra careia din variante si care sa fie si sustenabila. (...) Este mult prea important acest proiect pentru ca sa pot sa ma hazardez sa vin cu cifre (...). Se calculeaza sustenabilitatea, ca nu-l ascundem, Doamne, iarta-ma!'', s-a justificat ea.
Ana Costea a fost intrebata de ce a evitat sa participe la sedintele Comisiei de munca din Camera Deputatilor, unde fusese invitata de mai multe ori pentru a discuta legea salarizarii unitare.
''Acum am primit o invitatie scrisa, oficiala, mi s-a comunicat agenda. Am raspuns. Regretau ca nu mi-au mai trecut si alte puncte (...) Deci (pana acum n.r) nu a fost o invitatie oficiala'', a explicat ministrul Muncii.
Premierul Dacian Ciolos a declarat in data de 22 februarie ca nu exista inca un proiect de lege a salarizarii finalizat. ''Saptamana trecuta am avut o ultima discutie pe acest subiect si astept ca doamna ministru sa vina cu o propunere pe care chiar sa o putem lua in considerare. Dansa a lucrat pe mai multe variante, dar fara sa se coordoneze cu Ministerul de Finante, deci am nevoie si de o coordonare si cu Ministerul de Finante'', a precizat el.

guvernul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0984 (s) | 33 queries | Mysql time :0.029484 (s)