News Flash:

Ilie Carabulea si fiul sau au fost arestati preventiv

6 Martie 2016
1178 Vizualizari | 0 Comentarii
Ilie Carabulea
Omul de afaceri Ilie Carabulea, fiul sau, Oprea Carabulea, si alti trei inculpati intr-un dosar de delapidare si spalare de bani au fost arestati preventiv, sambata seara, pe 30 de zile, de Tribunalul Sibiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Tribunalul Sibiu a emis mandate de arestare preventiva pe 30 de zile pe numele lui Ilie Carabulea si Oprea Carabulea.
De asemenea, mandate de arestare preventiva pe 30 de zile au primit si Angela Toncescu, Liviu Stoicescu si Gheorghe Nasaru.
De asemenea, Tribunalul Sibiu a decis arestarea la domiciliu a Mariei Cosa si a Georgetei Crideanu.
Cele sapte persoane pot contesta decizia Tribunalului Sibiu in termen de 48 de ore de la comunicare.
Omul de afaceri Ilie Carabulea si fiul sau, Oprea Carabulea, au fost retinuti miercuri, alaturi de Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Maria Cosa, Georgeta Crideanu si Gheorghe Nasaru, de procurorii DIICOT Sibiu, in urma perchezitiilor care au avut loc la sediile Carpatica Asig S.A., intr-un dosar de delapidare si spalare de bani.
Procurorii DIICOT au facut miercuri 13 perchezitii la Sibiu si Bucuresti , iar surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX ca, la sfarsitul anului 2014 – inceputul anului 2015, Carabulea Oprea, Micu Daniel, Crideanu Georgeta, Popa Ana si Toncescu Angela au constituit un grup infractional, in conditiile in care Carpatica Asig avea o situatie financiara precara si nu mai indeplinea conditiile de solvabilitate, in sensul ca valoarea marjei de solvabilitate disponibile scazuse sub valoarea marjei de solvabilitate minime determinate in conformitate cu reglementarile legale in vigoare in materia asigurarilor. Scopul grupului era savarsirea unor infractiuni prin care se urmarea protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asig si evitarea suspendarii autorizatiei de functionare de pe piata asigurarilor din Romania.
Procurorii sustineau ca au indicii ca cei care aveau functii de conducere in cadrul companiei ar fi tergiversat inregistrarea rezultatelor inventarierii, "in scopul eludarii normelor ASF privind reglementarea pietei asigurarilor din Romania".
Astfel, "acestia, profitand de functiile detinute au efectuat demersuri de natura sa tergiverseze si sa influenteze rezultatele unor controale dispuse de Autoritatea de Supraveghere Financiara (A.S.F) fata de societatea de asigurari detinuta si controlata indirect de Carabulea Ilie, astfel incat sa nu reiasa deficiente grave, impiedicand in mod repetat inregistrarea rezultatului inventarierii rezervei de dauna", adaugau sursele citate.
De asemenea, procurorii sustineau ca nereguli ar fi fost identificate si la nivelul departamentului IT, fiind facute demersuri pentru a schimba situatia financiara a societatii prin modificarea sumelor care reprezentau rezerva de dauna.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1467 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008511 (s)