News Flash:

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici face lumina in privinta Pilonului II

26 Mai 2018
933 Vizualizari | 0 Comentarii
teodorovici 538x332

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, a facut vineri precizari privind situatia Pilonului 

Teorodovici a raspuns vineri, intr-o interventie telefonica pentru Stirile ProTV, la acuzatiile senatorului PNL Florin Citu:  “Au fost discutii la Bucuresti, Comisia face un raport si are propria sa apreciere. Noi spunem intr-un fel, poate Comisia Europeana are o opiniue diferita, important e ce facemn noi ca decizie. La nivel de Guvern nu exista aceasta intentie de a suspenda transferul de fonduri Pilonul II ca atare. Nu exista o astfel de intentie, dorinta sau punct de lucru”

Ministrul a spus ca se face o analiza. “E normal sa se faca o analiza, o evaluare intermediara. Dupa 10 ani de zile putem avea totusi o analiza, o evaluare, pentru care fiecare dintre cei interesati sa poata vedea clar toate datele - care e suma transferata de Guvern, ce randamente au fost, care sunt costurile, ce costuri cu dobanzile are statul roman cand fondurile cumpara titluri de stat”.

Vezi si: Klaus Iohannis asteapta "raspunsuri mai convingatoare" privind Pilonul II de pensii

“Putem discuta extinderea ariei de investire, sa investeasca in titluri de stat in alte tari europene. Si un astfel de subiect se poate discuta, cu o limitare a riscului. De comun acord stam, vedem, discuta, prezentam opiniei publice situatia la zi. Daca dupa aceea vine cineva cu o idee, o solutie, o propunere, poate chiar din partea pietei”.

“Se doreste ca in Romania economia sa fie cu efecte secundare, de acea apar aceste afirmatii, care creaza in piata costuri crescute”, a spus ministrul, referitor la critici.

“Guvernul trebuie sa fie ferm in anumite decizii, ca sa nu lase loc unor speculatii din partea unor rauvoitoare”.

Despre modificare contributiei in jos, Teodorovici a spus ca dobanzile la titlurile de stat pe care fondurile de pensii le cumpara de la stat “sunt banii populatiei. Sunt sume care sunt duse catre fondurile de pensii”.

“Cand va fi totul cat de cat clar, invitam toti administratorii de pensii, ASF. La final de iunie – inceput de iulie vom prezenta public analiza”, a mai declarat ministrul.

Intrebat daca contributia va deveni optionala, cum a sugerat si Liviu Dragnea, Teodorovici a spus “Nu se va ajunge in niciun fel la suspendarea Pilonului sau la oprirea transferului de fonduri catre Pilonul II.”

″Intai analizam situatia si apoi, pe baza ei, in mod public, discutam”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006049 (s)