News Flash:

Ministrul Educației: „Masca de protecţie va fi purtată în permanenţă”

4 Mai 2021
588 Vizualizari | 0 Comentarii

După vacanța de Paște, grădinițele și școlile se redeschid miercuri, 5 mai.

Întrebat dacă regulile impuse de pandemia de COVID-19 se vor respecta în continuare, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că masca de protecţie va fi purtată în timpul orei. Cât despre distanțare, acesta a spus că trebuie respectată „în limita posibilului”.

„Masca este de preferat să fie asigurată tot timpul. Din ceea ce am văzut în şcolile din România, aceste lucruri s-au păstrat în limita posibilului, desigur. Este iluzoriu să ne imaginăm că va fi respectată întru totul distanţa de un metru, dar pe de altă parte, este îmbucurător faptul că în cele mai multe situaţii, cadrele didactice le atrag atenţia în permanenţă copiilor. Sigur, cu cât sunt mai mici, cu atât e mai complicat”, a declarat ministrul Educației la Antena 3.

„Trendul ratei de infectare este descrescător. Asta este îmbucurător. Dacă şi ritmul campaniei de vaccinare va fi la fel de bun, cred că pe parcursul celor aproape opt săptămâni de şcoală, pentru că cei care încep şcoala pe 5 mai vor avea şcoală până pe 25 iunie, deci sunt aproape opt săptămâni de şcoală, timp în care vom monitoriza atât rata de infectare, cât şi progresul campaniei de vaccinare. Dacă şi epidemiologii vor considera că se pot redeschide şcolile peste tot, fără diferenţiere, cu prezenţă fizică, va fi un element destul de important pentru sistemul de educaţie”, a spus ministrul.

Cât despre prezenţa panourile separatoare de plexiglas, Sorin Cîmpeanu a spus că acestea mai mult încurcă decât ajută.

„Nu va fi cazul în şcolile din România. Nu există obligativitatea acestor panouri de plexiglas. Sunt studii ştiinţifice care ne arată că mai mult încurcă aceste panouri de plexiglas, decât ajută. Pe de altă parte, masca de protecţie va fi purtată în permanenţă”, a precizat ministrul Educaţiei, luni seara, în cadrul Ediţiei Speciale de la Antena 3.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1300 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006026 (s)