News Flash:

Ministru: Ponta trebuie sa revina la Ministerul Educatiei cu cerere de renuntare la titlul de doctor

29 Decembrie 2014
970 Vizualizari | 0 Comentarii
Premierul Victor Ponta va trebui sa adreseze Ministerului Educatiei o cerere de "renuntare" la titlul de doctor, iar ministerul va luat act de renuntare, a afirmat ministrul de resort, dupa ce Guvernul a modificat Legea educatiei pentru a permite oricarui detinator de titlul stintific sa renunte la acesta.
Modificarea a fost operata in sedinta de luni a Guvernului, prin ordonanta de urgenta, decizie care confirma informatia anuntata anterior de MEDIAFAX.
Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a precizat ca, pana in prezent, un titlu stiintific, precum cel de doctor, nu putea fi retras decat prin hotarare judecatoreasca.
"Titularul unui titlu stiintific poate solicita Ministerului Educatiei si Cercetarii renuntarea la titlul in cauza. In acest caz, Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice ia act de renuntare printr-un ordin de revocare emis in acest scop. Actul administrativ constatator al titltului stiintific - este diploma, cartonul emis de universitate in baza ordinului de ministru - devine nul de la data emiterii ordinului de revocare", a explicat ministrul Educatiei modificarile la Legea educatiei.
In cazul solicitarii premierul Ponta, Cimpeanu a precizat ca adresa acestuia de renuntare la titlul de doctor i-a parvenit prin intermediul Universitatii Bucuresti, iar in baza noilor prevederi premierul va trebui sa revina cu o cerere adresata Ministerului Educatiei.
Daca va dori sa obtina din nou titlul de doctor, premierul va trebui sa urmeze din nou intreg ciclul de studii doctorale, de data aceasta la forma cu taxa, pentru sa statul nu asigura decat o singura data scolarizarea gratuita intr-o forma de invatamant.
Intrebat de jurnalisti daca celor care solicita retragerea unui titlu stiintific li s-ar putea solicita returnarea sumelor cheltuite cu scolarizarea persoanei respective, Cimpeanu a aratat ca ordonanta nu prevede acest lucru si a precizat ca, in ce priveste returnarea unor eventuale sporuri salariale dobandite prin titul retras, actul normativ nu are aplicabilitate decat pentru viitor.
Ministrul Educatiei a mai precizat ca noile modificari la legea educatiei au fost transmise in urma cu o saptamana tuturor universitatilor, care nu au avut "reactii negative", iar Biroul Permanent al Consiliului National al Rectorilor (al carui presedinte este chiar Sorin Cimpeanu -n.r.), si-a dat acordul pentru aceste modificari.
In urma cu doua saptamani, premierul Victor Ponta a anuntat ca a trimis o scrisoare catre rectorul Universitatii Bucuresti in care il notifica asupra faptului ca renunta la titlul de doctor in drept acordat in 2003. Mediafax.ro

guvernul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1498 (s) | 33 queries | Mysql time :0.054049 (s)