News Flash:

Ministerul Sanatatii: Rectificarea nu afecteaza bugetul Sanatatii

27 Iulie 2015
1063 Vizualizari | 0 Comentarii
spital constanta
Rectificarea bugetara nu afecteaza bugetul Sanatatii, nu au fost taiate fonduri, banii catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate provin de la bugetul de stat si sunt virati, conform legii, prin intermediul Ministerului Sanatatii, a declarat pentru MEDIAFAX purtator de cuvant al MS, Oana Grigore.
"Banii alocati, la rectificare, Casei Nationale de Asigurari de Sanatate vin de la bugetul de stat. Virarea banilor se face, insa, potrivit legii, prin intermediul Ministerului Sanatatii", a spus Oana Grigore.
Purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii a precizat ca, in fiecare an, de la bugetul de stat este alocata Casei Nationale de Asigurari de Sanatate o suma de bani, in 2015 fiind vorba de aproximativ 1.300.000 lei pentru echilibrarea Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate (FNUASS).
"Acesti bani, precizez, vin de la bugetul de stat pentru echilibrarea bugetulului Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Asadar, nu sunt luati din bugetul Ministerului Sanatatii. Ministerul Sanatatii este veriga in circuitul banilor", a explicat purtatorul de cuvant al MS.
Oan Grigore a mai spus ca in 2015, bugetul CNAS s-a echilibrat.
Din proiectul de Ordonanta de Urgenta care va fi discutat marti, intr-o sedinta speciala a Executivului, ar rezulta ca transporturile pierd peste un miliard de lei la rectificarea bugetara, suma alocata initial proiectelor cu finantare externa nerambursabila, iar bugetul Sanatatii pierde 600 de milioane lei, bani redirectionati catre Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate.

rectificarea bugetara oana grigore
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1327 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007812 (s)