News Flash:

Centura Timisoarei mai are de asteptat! Ce spune primarul Robu

25 Iulie 2015
1117 Vizualizari | 0 Comentarii
Centura de Sud a Timisoarei 2
Primarul Nicolae Robu flutura din nou hartia cu „Zero lei pentru Timisoara”, dupa ce Comisia Europeana a acceptat in sfarsit Master Planul de Transport al Romaniei, documentul strategic prin care se stabilesc prioritatile in infrastructura pentru urmatorii 15 ani. Centura Timisoarei ramane pe pozitia 5 la „va fi” in strategia de implementare a proiectelor prioritare, dupa Vaslui, Giurgiu, Sfantu Gheorghe si Barlad.
Oficialii de la Bruxelles au acceptat in sfarsit varianta finala si revizuita a Master Planului General de Transport al Romaniei, cu toate documentele ce stabilesc proiectele prioritare la capitolul infrastructura pentru urmatorii ani.
Vestile nu sunt imbucuratoare in privinta mult-asteptatei sosele de centura a Timisoarei – varianta de ocolire Sud, scrie tion.ro.
„S-a aprobat de catre Comisia Europeana Master Planul pe Transport si, din nefericire, proiectul supus aprobarii Comisiei Europene este cel pe care il stim, acela in care, in urma insistentelor noastre, a fost inclusa si centura de sud a municipiului Timisoara, dar, din pacate, netinandu-se cont de argumentele noastre, obiectivul a fost pus pe pozitia 5, dupa centurile din Vaslui, Giurgiu, Sfantu Gheorghe si Barlad”, a declarat, vineri, primarul Nicolae Robu.
In opinia edilului-sef al Timisoarei, clasificarea proiectelor prioritare nu s-a facut avand la baza o analiza facuta de specialisti, ci… cu o voita rea-intentie. Iar Robu le bate din nou obrazul social-democratilor din Timis ca nu s-au implicat in problema, pentru ca varianta de ocolire Timisoara Sud sa fie pe prima pozitie in strategia de implementare.
„Ce parere isi poate face cineva despre Guvernul care face asa ceva? Dar despre PSD? Lasand politicianismele la o parte, ce parere isi poate face cineva despre pesedistii locali? (…) Ce parere isi poate face orice timisorean despre cei care, in loc sa vina alaturi de mine intr-un demers comun in interesul Timisoarei, astfel incat Timisoara sa se regaseasca pe prima pozitie in aceasta lista, au facut implicit jocul altora, s-au pozitionat impotriva intereselor Timisoarei, si iata-ne ajunsi cu centura dupa Vaslui, Giurgiu, Sf. Gheorghe si Barlad. Cu tot respectul pentru aceste orase, nu cred ca se poate face comparatie intre traficul lor greu si traficul nostru. Probabil la noi sunt intr-o zi mai multe vehicule grele decat in toate cele patru orase la un loc (…) Si atunci, noi sa fim multumiti ca Timisoara este in continuare terorizata de TIR-uri? Era o prioritate de bun-simt, numai din rautate putea sa treaca cineva centura Timisoarei pe locul 5. Oricat de incompetent ar fi cineva, oricat de prost ar fi, nu cred ca ar putea sa faca o asemenea eroare. Poate fi facuta numai voit, din rautate. Fiind pe pozitia a cincea, nu stiu cand vom ajunge la finantare…”, a mai afirmat Robu.

comisia europeana
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1217 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006244 (s)