News Flash:

Ministerul Sanatatii a DECIS. Spitalul de Arsi din Bucuresti a fost INCHIS partial

14 Iulie 2016
1149 Vizualizari | 0 Comentarii
spital arsi bucuresti
Ministerul Sanatatii a decis inchiderea partiala Spitalului Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Bucuresti, in urma contaminarii cu larve a unui pacient, dar si decesul unei femeicareia i s-a facut o transfuzie gresita, cu sange de alta grupa decat cea pe care aceasta o avea. Parchetul Tribunalului Bucuresti s-a autosesizat si a fost deschis dosar penal pentru moarte suspecta. Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a anuntat joi, 14 iulie, ca Spitalul de Arsi din Capitala a fost inchis partial.
"Incep prin a spune cat de mult regret situatia pacientului de la Spitalul de Arsi. Spitalul de Arsi se afla intr-o situatie grava, si nu de ieri, de azi; o cunoastem de la Colectiv. In noiembrie am fost acolo ca volunat. In ultimele doua luni, am avut deja multe situatii de criza. (...) In weekendul cu explozia de la Valea Casacdelor, am fost la Spitalul de Arsi, am vazut conditiile, iar domnul doctor Catalin Cirstoveanu a facut voluntaria acolo o noapte, cu doua asistente de la "Marie Curie", pentru a ajuta personalul de acolo si pentru a face un raport pentru mine. Acel raport inregistreaza o situatie care nu este cu mai putin grava fata decat ce ati vazut azi", a declarat Vlad Voiculescu.

"Dincolo de problemele de management, personalul insuficient, e inacceptabil ca la sase luni de la Colectiv noi sa nu fi invatat nimic. Spitalul de Arsi nu ofera conditii propice nici pentru pacienti, nici pentru personal. Singura masura rezonabila pe care am luat-o in considerare e sa inchidem spitalul. Am luat-o in considerare de mai multe ori, ultima data am discutat-o saptamana trecuta. Am discutat cu spitalele care pot prelua pacientii. Concluzia e ca nu putem inchide tot spitalul, dar am suspendat activitatea UTS-ului (Unitatea de Transfuzie Sanguina, n. red). Pacientii cu arsuri grave au fost redirectionati. Acum sunt doi pacienti la ATI (Anestezie-Terapie Intensiva, n. red) care nu pot fi transferati", a precizat ministrul.

Vlad Voiculescu a atras atentia insa, ca "nu putem invinovati intregul personalul de la Spitalul de Arsi".

"E singurul spital pentru marii arsi, unde avem medici care pot trata marii arsi. Cat timp nu ai o instalatie de climatizare, cat ai ochiuri de geam cu plasa si muste, ai o problema majora. (...) Pacientul respectiv fusese operat, dar nu i se fac baia terapeutica; am inteles ca asa este protocolul", a subliniat el. Potrivit ministrului Sanatatii, Politia Capitalei se afla deja la Spitalul de Arsi. Intrebat ce s-ar intampla daca in momentul de fata s-ar petrece un accident soldat cu victime cu arsuri, Vlad Voiculescu a admis ca singura solutie ar fi transferarea ranitilor in strainatate.

ministerul sanatatii inchiderea partiala spitalului arsuri bucuresti
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1273 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007808 (s)