News Flash:

Minerii de la mina Lupeni au incetat protestele

10 Ianuarie 2017
1148 Vizualizari | 0 Comentarii
mineri2
Minerii de la exploatarea de huila Lupeni au decis luni dimineata sa suspende actiunile de protest declansate in urma cu o saptamana, dupa ce au luat in considerare faptul ca termocentralele au nevoie de carbune pentru a produce mai mult curent electric, in conditiile in care consumul de energie a crescut pe fondul racirii vremii. 
Presedintele executiv al Sindicatului "Muntele", Darius Campean, a declarat, pentru AGERPRES, ca termocentrala Mintia, care face parte din Complexul Energetic Hunedoara (CEH), va porni luni al doilea cazan de la grupul energetic 3 si ca este posibil sa fie pus in functiune si grupul energetic 5, ceea ce va impune o crestere a cantitatii de huila livrata spre producatorul de electricitate. 
"Minerii de la Lupeni au decis suspendarea protestului avand in vedere situatia prin care Comandamentul de Iarna a solicitat pornirea celui de-al doilea cazan la grupul energetic 3 de la termocentrala Mintia si o iminenta punere in functiune a grupul 5", a afirmat Campean. 
Liderii Sindicatului "Muntele" vor avea luni dupa amiaza o intalnire cu presedintele Consiliului de Administratie al CEH, Bogdan Stanescu, la sediul CEH din Petrosani, prilej cu care sindicalistii ii vor prezenta revendicarile salariatilor. 
In ceea ce priveste protestul liderilor sindicali de la Mina Lonea si Preparatia Coroiesti, Vasile Paduraru si Dorin Vezure, acestia au intrat luni in cea de-a sasea zi de greva a foamei, cei doi aflandu-se in sediul CEH din Petrosani. 
"Starea lor de sanatate este precara. Ei refuza controlul medical, desi i-am rugat sa le accepte", a apreciat Campean. 
Minerii de la Lupeni au protestat, incepand cu 3 ianuarie, solicitand ca administratia CEH sa renunte la masura prin care saptamana de lucru s-a redus la patru zile pentru personalul auxiliar si TESA, respectarea prevederilor din contractul colectiv de munca, asigurarea de materiale pentru lucrul in subteran si demiterea conducerii executive a companiei.  AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005844 (s)