News Flash:

Minerii de la Livezeni s-au blocat in subteran

28 Mai 2015
1132 Vizualizari | 0 Comentarii
mineri1
Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a ajuns, joi dimineata, la Petrosani, unde peste 300 de mineri protesteaza in curtea unitatii pentru salvarea locurilor de munca, iar alte cateva zeci sunt blocati in subteran la Lupeni, in asteptarea discutiilor dintre ministru, autoritati si liderii sindicali.
Ministrul Energiei, Andrei Gerea, a ajuns la Petrosani joi dimineata, in jurul orei 9.00, si a intrat direct in discutii cu autoritatile judetene si parlamentari de Hunedoara la Primaria municipiului Petrosani.

Ministrul Energiei a refuzat sa faca orice declaratii inaintea intrarii in primarie.
Dupa discutiile cu autoritatile, care se desfasoara la ora transmiterii acestei stiri, Gerea ar urma sa ajunga la sediul Complexului Energetic Hunedoara (CEH), unde va avea o intalnirea cu conducerea unitatii si cu liderii sindicali.
Cateva zeci de mineri de la Livezeni s-au blocat in subteran, joi, iar alti peste o suta din schimbul I aflati inca in timpul serviciului au anuntat ca vor ramane in mina, in timp ce ortacii de la Lupeni si Lonea protesteaza in curtea CEH din Petrosani, in asteptarea ministrului Energiei, Andrei Gerea.
Potrivit liderului sindical de la Mina Livezeni, Adrian Stefan Jurca, 24 de mineri din schimbul IV au ramas blocati in subteran, iar alti o suta din schimbul I care se afla in timpul programului de lucru au anuntat ca nu vor iesi din mina pana cand nu le vor fi solutionate cererile privind salvarea locurilor de munca.
"Asteptam intalnirea cu ministrul Energiei si vrem o solutie pentru pastrarea locurilor de munca", declara Jurca.
De asemenea, alti aproximativ 300 de mineri de la Minele Lonea si Lupeni s-au adunat in curtea CEH Petrosani si astepta ca liderii lor sa discute cu ministrul Energiei, Andrei Gerea. Aproximativ o suta dintre ei au ramas peste noapte in curtea Complexului Energetic Hunedoara din Petrosani, alaturi de patru lideri care se afla in greva foamei.
Primul care a declansat greva foamei a fost liderul sindical de la Mina Lonea, Vasile Paduraru, care marti dupa-amiaza se legase cu lanturile de poarta de la EM Lonea, iar in cursul zilei de miercuri a marsaluit cu lanturile pe el alaturi de ortaci pana la Petrosani, in curtea CEH, unde a continuat protestul.

petrosani ministrul energiei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006632 (s)