News Flash:

Mii de timisoreni au venit sa vada iluminatul festiv

3 Decembrie 2016
1047 Vizualizari | 0 Comentarii
iluminat public
Pornirea iluminatului stradal festiv de sarbatori si deschiderea Targului de Craciun din Piata Victoriei din Timisoara, ajuns la cea de-a X-a editie, au fost primite cu bucurie de miile de timisoreni, joi seara, cand perdelele de leduri au inundat cu lumina centrul orasului. 
Comerciantii romani si straini care expun in cele aproape 100 de casute amplasate in Piata Operei au amenajat si in acest an standurile cu diferite produse. Mestesugarii si-au intins marfa: blanuri si covoare calduroase din fuior alb, papuci de casa si ilice, caciuli din blana, manusi din piele imblanite, ciorapi grosi din lana, vase si oale din lut bune pentru sarmale, paharele din ceramica rezistente la tuica fiarta si care tin vinul fierbinte, scaunele din lemn, jucarii traditionale. 
Sectorul ''Gastro'' este cel mai curtat la ceas de seara, unde alaturi de produsele de sezon romanesti stau in buna armonie cele ale bucatarilor din Ungaria, Italia, Austria, Germania sau Serbia. 
La casutele ungurilor se poate gusta un gulas picant si ceafa la gratar, dar si mancaruri calde cu specific nemtesc, unde se comercializeaza carnati fierti si vin aromat fierbinte, in timp ce copiii sunt foarte atrasi de merele coapte cu scortisoara. 
Fiind si Ziua Nationala a Romaniei, nu a lipsit fasolea la ceaun cu afumatura si muraturi picante. 
Si anul acesta, Mos Craciun a decis sa-si deschida un "punct de lucru" pe platoul din fata Operei Nationale Romane din Timisoara, unde toti copiii cuminti ii vor putea ajuta pe spiridusii Mosului sa umple imensa sanie cu daruri, trasa de reni, pana in 22 decembrie, cand acesta va ajunge in oras si va imparti jucariile si dulciurile. La atelierul lui Mos Craciun, copiii vor fi invatati de spiridusi sa picteze turta dulce, sa deseneze globuri si sa impodobeasca ornamente de Craciun din ceramica. 
O alta atractie, devenita deja traditionala pentru Targul de Craciun de la Timisoara, este ieslea in marime naturala amenajata in fata Catedralei Mitropolitane, impodobita cu paie si cu statuete in marime naturala, care infatiseaza personajele biblice din scena Nasterii Pruncului Sfant. 
Ca in fiecare an, din 2000 incoace, in iesle sunt aduse si patru oi, care vor ramane aici pana la inchiderea targului, pe 9 ianuarie 2017. 
Un concert al Orchestrei Timisoara Big Band a marcat deschiderea targului, urmat de Hora Unirii, un spectacol al Ansamblului ''Timisul'', cu participarea unor interpreti de muzica populara banateana, iar de la ora 19,00 vor urca succesiv pe scena improvizata in fata Operei Clar Band, Raluka si Delia. 
Ca in fiecare an, la ora 22,00, va avea loc un foc de artificii si retragerea cu torte a armatei. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006574 (s)