News Flash:

Mii de persoane continua sa-si caute cunoscutii disparuti dupa atentatul de la Manchester cu ajutorul retelelor de socializare. Facebook a activat optiunea "safety check"

23 Mai 2017
873 Vizualizari | 0 Comentarii
disparuta
Rudele si prietenii participantilor la evenimentul de la Manchester Arena au apelat la retelele sociale pentru a cauta informatii despre cunoscutii disparuti in contextul haosului care a urmat atacului terorist, informeaza BBC News si France 24.
Utilizatorii retelelor sociale au postat si distribuit zeci de imagini ale unor tineri a caror soarta este necunoscuta rudelor si prietenilor.
Cele mai multe dintre postari includ hashtagul #missinginManchester.
Intr-un astfel de mesaj, mama unei tinere de 15 ani, care a participat la concertul Arianei Grande de la Manchester Arena, cerea ajutorul oamenilor pentru a o gasi pe fiica ei.
"Ultima oara am intrat in contact cu ea la ora 20.30 (22.30 ora Romaniei). Era la concert (...) mi-a spus ca se distra grozav si mi-a multumit ca am lasat-o sa mearga", a declarat mama tinerei.
"Telefonul ei este inchis. Tatal ei o cauta. Sunt foarte mult persoane care o cauta", a completat ea.
Erin. P, un alt utilizator de Twitter, cere ajutorul celorlalti utilizatori pentru a o gasi pe sora ei disparuta si ea dupa atentat.
Mai multe mesaje postate pe retelele sociale indica faptul ca o serie de hoteluri din Manchester servesc drept refugiu celor care au fugit in urma atacului terorist de la concert. Aproximativ 60 de minori s-au refugiat la hotelul Holiday Inn din zona Manchester Arena, se mai afirma in mesaje.
Un punct de urgenta pentru oricine are nevoie de ajutor a fost infiintat la poarta 11 a Stadionului Etihad.
Facebook a activat optiunea "safety check" in urma exploziei de la Machester Arena, cei care au luat parte la concert sau s-au aflat in zona in momentul producerii evenimentului putand sa isi anunte apropiatii ca sunt in siguranta. Oameni au luat cu asalt retelele de socializare pentru afla daca copiii sau nepotii lor sunt im siguranta. 
Politia analizeaza posibilitatea unui atac terorist pe Arena Manchester, unde mai multi oameni au murit din cauza unei explozii, cel putin 19 persoane si-au pierdut viata si 50 sunt ranite, potrivit Politiei din Manchester, citeaza New York Times.
Potrivit CCN, fortele de politie sustin ca investigatiile iau in calcul un posibil atactor sinucigas, incidentul fiind tratat ca pe un posibil atac terorist.
In urma unor zgomote puternice cei care asistau la un spectacol au iest in fuga de la eveniment generand busculate.
Manchester Arena este cea mai mare sala de spectacole, acoperita din Europa, vand o capacitate de 21.000 de locuri. Detalii pe Mediafax
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1283 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006722 (s)