News Flash:

Donald Trump a sosit la Betleem, in Cisiordania, pentru discutii cu Abbas

23 Mai 2017
897 Vizualizari | 0 Comentarii
donald trump2
Presedintele american Donald Trump a sosit marti dimineata in Betleem, in Cisiordania ocupata, pentru discutii cu presedintele Autoritatii Nationale Palestiniene (ANP), Mahmoud Abbas, relateaza AFP.
Trump, care a venit de la Ierusalim, a fost primit de Abbas la palatul prezidential din Betleem si a participat la o ceremonie in cadrul careia au fost intonate imnurile american si palestinian.
Se asteapta ca liderul ANP sa abordeze problema statului palestinian independent, dar presedintele american inca nu si-a specificat planurile in aceasta privinta.
Dupa ce s-a recules luni in fata Zidului Plangerii, loc de inalta semnificatie a iudaismului, Donald Trump a avut ocazia marti sa vada pe traseul sau un alt zid: cel pe care Israelul l-a construit in fata Cisiordaniei pentru a se proteja de atacurile palestinienilor, noteaza AFP.
O mare parte a orasului Betleem traieste la umbra zidului, considerat "bariera de securitate" de israelieni, dar "zid al apartheidului" de catre palestinieni.
Un banner care proclama in limba engleza "Orasul pacii il saluta pe omul pacii" a fost instalat pe traseul presedintelui american, alaturi de drapele americane, in conditii de securitate sporita.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1120 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005131 (s)