News Flash:

Mihai Razvan Ungureanu, nominalizat de Iohannis pentru postul de director al SIE

24 Iunie 2015
988 Vizualizari | 0 Comentarii
mru
Presedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pentru functia de director al Serviciului de Informatii Externe pe Mihai-Razvan Ungureanu, informand cele doua Camere ale Parlamentului despre aceasta nominalizare.
Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, presedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pe Mihai-Razvan Ungureanu pentru functia de director al Serviciului de Informatii Externe.
Conform prevederilor constitutionale, Klaus Iohannis "i-a instiintat, printr-o scrisoare oficiala, pe presedintii celor doua Camere ale Parlamentului despre aceasta nominalizare, urmand ca Parlamentul sa adopte o hotarare in acest sens", precizeaza sursa citata.
Teodor Melescanu a demisionat, pe 22 septembrie 2014, din functia de director al SIE, pentru a candida la alegerile prezidentiale.
Conform art. 65 alin. 2 lit. h din Constitutie, Camerele Parlamentului isi desfasoara lucrarile si in sedinte comune pentru numirea, la propunerea presedintelui Romaniei, a directorilor serviciilor de informatii si exercitarea controlului asupra activitatii acestor servicii.
Daca Parlamentul va fi de acord cu propunerea presedintelui, Ungureanu va reveni, dupa opt ani, la conducerea Serviciului de Informatii Externe.
In 26 noiembrie 2007, presedintele Traian Basescu a trimis presedintilor Camerelor Parlamentului propunerea de numire a lui Mihai-Razvan Ungureanu in functia de director al SIE.
Surse din Administratia Prezidentiala declarau, in decembrie anul trecut, ca Mihai-Razvan Ungureanu a fost numit consilier personal al presedintelui Klaus Iohannis.
Ulterior, purtatorul de cuvant al presedintelui Klaus Iohannis, Tatiana Niculescu Bran a scris, pe Facebook despre numirea lui Mihai-Razvan Ungureanu in calitate de consilier personal al presedintelui Iohannis, aceasta precizand ca este vorba despre o functie onorifica si care nu va fi retribuita.
Dupa ce l-a insotit pe presedintele Iohannis in cateva vizite externe, Ungureanu nu si-a mai facut simtita prezenta in preajma sefului statului.
Mihai-Razvan Ungureanu este prim-vicepresedinte in noul PNL, format din fuziunea dintre PDL si PNL.
Intre anii 2007-2012 a detinut functia de ministru de externe al Romaniei si a fost prim-ministru al Guvernului Romaniei intre 9 februarie 2012 si 7 mai 2012.
In 2004, s-a inscris in Partidul National Liberal, de unde a demisionat in 2007, cand a devenit director al Serviciului de Informatii Externe (SIE). Dupa aceasta functie, Mihai Razvan Ungureanu a fondat Initiativa Civica de Centru-Dreapta, o organizatie non-guvernamentala, care isi propunea unirea tuturor fortelor de dreapta. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006146 (s)