News Flash:

Romania va gazdui ARMAMENT american

23 Iunie 2015
1109 Vizualizari | 0 Comentarii
armamanent greu
Bulgaria, Romania, Polonia si tarile baltice au acceptat sa gazduiasca tancuri, artilerie si alte echipamente militare americane, a anuntat marti secretarul Apararii, Ash Carter, in timpul unei vizite la Tallinn, relateaza Reuters, in pagina electronica.

Carter a anuntat ca Statele Unite vor pre-pozitiona tancuri, artilerie si alte echipamente militare in estul si centrul Europei, dandu-le astfel asigurari aliatilor din cadrul NATO nelinistiti din cauza interventiei Rusiei in Ucraina.
In timpul vizitei sale la Tallinn, Carter a declarat ca tarile baltice - Estonia, Lituania si Letonia -, alaturi de Bulgaria, Romania si Polonia au acceptat sa gazduiasca elemente ale acestui echipament. O parte din echipament va fi amplasat in Germania. 
Dupa ce Rusia a anexat Crimeea anul trecut, liderii NATO au fost de acord sa intensifice exercitiile si rotatia trupelor in tarile membre NATO din estul Europei, precum si stocarea de armament greu pentru a fi folosit in caz de urgenta.
Statele Unite nu au dezvaluit oficial unde anume in Europa va fi amplasat echipamentul, dar informatiile aparute in presa in legatura cu planificarea militara au generat un raspuns virulent din partea Moscovei inaintea turneului lui Carter in Europa din aceasta saptamana.
Un oficial din cadrul Ministerului rus de Interne a declarat ca stationarea de tancuri si armament greu in statele NATO de la granita cu Rusia va fi cel mai agresiv act al Statelor Unite de la sfarsitul Razboiului Rece.
Presedintele Vladimir Putin a anuntat ca Rusia isi va suplimenta arsenalul nuclear cu 40 de rachete balistice intercontinentale in acest an. Carter a condamnat "retorica dezlantuita" a Rusiei privind armamentul nuclear. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1153 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006615 (s)