News Flash:

Metode pentru a scapa definitiv de insecte

13 Decembrie 2016
1106 Vizualizari | 0 Comentarii
tantari
Daca vrei sa te bucuri cu adevarat de gradina ta, trebuie sa stii cum sa scapi de insecte! Incepe prin identificarea zonelor cu probleme - iarba inalta si baltoacele sunt magneti pentru tantari - si elimina, treptat, factorii de risc. 
Umple farfuriile ghivecelor cu nisip si populeaza-ti iazul cu pesti care mananca tantari. Nu iti face griji daca ai piscina, clorul din apa indeparteaza insectele.
Planteaza cu cap. Desi insectele sunt intotdeauna atrase de verdeata si flori, unele plante nu sunt agreate deloc de micile zburatoare. Poti pune in gradina cu incredere plante anti-insecte precum melisa (Melissa officinalis, cunoscuta si ca roinita, busuiocul stupului, iarba stuparului) sau rozmarinul; pentru un efect maxim plaseaza-le un jurul zonelor unde ai amenajat locuri de relaxare. Poti sa iei in calcul si indrusaim-ul (Pelargonium citrosum) care reprezinta un sistem natural de control al insectelor, dar planteaza-l cu grija pentru ca frunzele sale pot cauza iritatii ale pielii.
Ajutoare practice, artificiale. Diversele substante care te protejeaza impotriva insectelor (in special a tantarilor) se gasesc sub forme variate, de la spray si crema, la baton si bratara impregnata.

O solutie cu stil. Monteaza un set de felinare decorative in zona amenajata pentru relaxare. Umple felinarele cu aroma de indrusaim / citronella si vei crea o zona de protectie solida impotriva tantarilor.
Sfat: pentru a pastra bucatarul fericit arunca si cateva frunze de rozmarin peste carbunii incinsi ai gratarului. Aroma se va impregna in mancare si ii va da un gust bun, dar in acelasi timp va alunga si insectele.

gradina iarba inalta tantari
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007537 (s)