News Flash:

Mesajul emotionant al unui jurnalist francez care si-a pierdut sotia in atentatul din Paris

19 Noiembrie 2015
1236 Vizualizari | 0 Comentarii
Antoine Leiris
Antoine Leiris este jurnalist la France Blue si si-a pierdut sotia in urma atentatelor de la Bataclan. Mesajul lui catre jihadisti: "Ati furat viata unei fiinte de exceptie, dragostea vietii mele, mama fiului meu, dar nu veti avea ura mea", scrie The Telegraph.
Jurnalistul francez Antoine Leiris a postat pe pagina personala de Facebook o scrisoare deschisa adresata direct teroristilor jihadisti care au pus la cale atentatele de la Paris ce s-au soldat cu pierderea a 129 de vieti, informeaza in pagina electronica The Telegraph.

Mesajul integral al jurnalistului: 
”Nu va veti bucura de ura mea. In seara de vineri, ati furat viata unei fiinte de exceptie, dragostea vietii mele, mama fiului meu, dar nu veti avea si ura mea. Nu stiu cine sunteti si nici nu vreau sa aflu, sunteti suflete moarte. Daca acest Dumnezeu pentru care voi ucideti orbeste ne-a facut dupa chipul sau, fiecare glont din corpul sotiei mele va fi o rana din inima lui.
Asa ca nu va voi face darul urii mele. Ati incercat din greu sa-l obtineti, dar ca sa raspund urii cu furie ar insemna sa cedez aceleiasi ignorante care a facut din voi ceea ce sunteti. Voi vreti sa-mi fie frica, voi vreti sa-mi privesc concetatenii cu neincredere, sa-mi sacrific libertatea pentru siguranta.
Am vazut-o in aceasta dimineata. In sfarsit, dupa nopti si zile de asteptare. Era la fel de frumoasa ca atunci cand a plecat vineri seara, la fel de frumoasa ca atunci cand m-am indragostit de ea acum 12 ani. Sigur ca sunt devastat de durere, va acord aceasta mica victorie, dar ea va fi de scurta durata. Stiu ca ne va insoti in fiecare zi si ca ne vom regasi in paradisul sufletelor libere, cel pe care voi nu il veti accesa niciodata.
Suntem doi, fiul meu si cu mine, dar suntem mai puternici decat toate armatele din lume. De altfel, nu mai am timp sa va dedic, trebuie sa ma alatur lui Melvil care se trezeste din somnul de dupa-amiaza. Are abia 17 luni, isi va lua gustarea ca in fiecare zi, apoi, ne vom juca impreuna ca in fiecare zi si, intreaga lui viata, acest baietel va va aduce afrontul fericirii si libertatii sale. Caci nu, nu veti avea nici ura lui”. 

antoine leiris
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006300 (s)