News Flash:

Adrian Nastase: Guvernul Ciolos este, in mare masura, un guvern de amici tehnocrati

17 Noiembrie 2015
1410 Vizualizari | 0 Comentarii
adrian na
Fostul premier Adrian Nastase nu vede cu ochi buni guvernul Ciolos, afirmand ca va fi un Executiv de “amici tehnocrati”.

Dacian Ciolos, in conditiile in care a fost plecat mult timp din tara si in conditiile in care nu va conduce un guvern cu ministri politici, a trebuit sa recurga la diverse cunostinte, de pe la vechiul CDR (spre exemplu la Romica Tomescu), la cunostinte din PNL, sa discute la Cotroceni, sa-si consulte agenda telefonica cu numele romanilor care lucreaza la Bruxelles. Ca urmare a acestor discutii, el a primit din partea cunostintelor sale, diverse propuneri, unele din ele extravagante. Persoane pe care eventual nu le cunostea pana saptamana trecuta. Unele dintre ele amici si tehnocrati, altele doar tehnocrati, altele doar amici. O formula eterogena, de la manechine in costume sexy pana la persoane serioase, cu multa experienta, gen Lazar Comanescu. Dacian Ciolos nu are nicio vina. El lucreaza cu materialul clientului. I s-a cerut sa compuna, in cateva zile, un Guvern al Salvarii Nationale, pentru a gestiona efectele unui  incendiu intr-un club frecventat de tineri. Nici nu mai stim acum daca acest guvern este guvernul <> sau guvernul <>”, scrie Nastase pe blogul sau.

Totodata, Nastase spune ca propunerile lui Ciolos pentru Guvernul Romaniei sunt niste persoane neprofesioniste, dand exemplu nominalizarea la Ministerul de Justitiei, “o persoana fara studii juridice”.

“In guvernul anterior am avut un ministru politic al justitiei care era tehnocrat, acum vom avea un tehnocrat care va fi politic.

Nu vreau sa comentez, individual, candidaturile. Sunt convins ca unii dintre ei sunt persoane respectabile. Va fi insa foarte greu pentru guvern, in conditiile de lipsa de omogenitate, sa functioneze ca o echipa. Nu exista un liant intre ei. Poate ma insel…”, precizeaza fostul lider al PSD.

“In ceea ce priveste programul de guvernare propus, pentru o perioada de un an, de guvernul tehnocrat,  el este mai curand politic si cuprinde obiective pe termen lung. Sunt corecte multe dintre masuri sau prioritati, unele analize sunt intelepte – mai ales pe planul relatiilor externe. Dar pare ca guvernul isi propune sa fie dirigintele partidelor si al parlamentului, implicandu-se in chestiuni electorale (legislatie, timing, etc.), ceea ce, de obicei, se realiza prin comisii parlamentare speciale”, critica fostul social-democratul. 

dacian ciolos guvern romica tomescu pnl cotroceni bruxelles amici
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1113 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006084 (s)