News Flash:

Medalie obtinuta de studentii Universitatii de Vest Timisoara la concursul stiintific international despre drepturile omului

15 Decembrie 2013
1249 Vizualizari | 0 Comentarii
Echipa de studenţi ai Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara (UVT), s-a clasat pe locul al II-lea la faza finală a competiţiei ştiinţifice World Human Rights Moot Court Competition, organizate de Centrul pentru Drepturile Omului de pe lângă Universitatea din Pretoria.

În cadrul prestigiosului concurs, care s-a derulat în perioada 7-10 decembrie la Pretoria (Africa de Sud), studenţii timişoreni au devansat universităţi de prestigiu, precum Universitatea din Pennsylvania (Statele Unite ale Americii), Universitatea din Lucerna (Elveţia), Universitatea Erlangen - Nurenberg (Germania), Universitatea Nicolaus Copernicus din Torun (Polonia), Universitatea din Buenos Aires (Argentina), Universitatea din Sao Paulo (Brazilia), Universitatea New South Wales (Australia).

La faza finală, au participat cele mai bune 15 echipe din cele 5 regiuni ale Organizaţiei Naţiunilor Unite. 

România a fost reprezentată de echipa Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, formată din Oana Maria Ştefănescu şi Alexandru Dan Şipoş, studenţi în anul II.

'Universitatea de Vest din Timişoara îşi respectă blazonul şi confirmă poziţia sa printre cele mai bune Universităţi din Europa şi din lume. Face parte din strategia noastră să atragem cei mai buni studenţi pe care să-i pregătim la nivel internaţional şi care să se poată măsura cu cei mai buni specialişti în domeniile în care studiază. Reuşita studenţilor noştri este lăudabilă. Le mulţumesc atât lor, cât şi cadrelor didactice implicate în competiţie', a declarat, joi, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Echipa Facultăţii de Drept din cadrul UVT a fost pregătită de lect. univ. dr. Lucian Bojin şi Alexandra Bioc, absolventă a Facultăţii şi multiplă premiată a unor concursuri de profil. 

Echipele facultăţii, participante la concursurile internaţionale studenţeşti de drept internaţional public şi drepturile omului, îşi desfăşoară pregătirea sub coordonarea conf. univ. dr. Valentin Constantin.

Participările Facultăţii de Drept a UVT la acest concurs au devenit o tradiţie. În anul 2011 o echipă de studenţi a câştigat grupa regională Europa Centrală şi de Est şi a obţinut locul IV în clasamentul general individual al pledanţilor, iar în anul 2012 s-a situat pe primul loc în clasamentul regiunii Europa Centrală şi de Est, obţinând, de asemenea, locul IX în clasamentul general mondial. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1202 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006700 (s)