News Flash:

Mazare: De la milionarii din port, care au legaturi cu Securitatea, mi se trag dosarele penale

1 Aprilie 2014
978 Vizualizari | 0 Comentarii
radu mazare
Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a declarat marţi că dosarele penale care îl vizează i se trag de la marii operatori din port, "milionarii" care plătesc foarte puţin pe terenuri şi care aproape toţi "au legături cu fosta sau actuala securitate". "Ieri am avut o revelaţie şi mi-am dat seama de unde această frenezie a procurorilor pe capul nostru, la Constanţa. De la Port, de acolo ni se trage, pentru că operatorii din port, cei mari, milionarii din port, plătesc foarte puţin statului român pe terenuri, plătesc chiriile de acum 20 de ani, plătesc 0,02 dolari pe metru pătrat. Portul, când scoate la licitaţie acum, scoate la licitaţie cu de 10 ori mai mult. Toţi aceşti operatori sunt persoane private, care au privatizat nişte foste societăţi ale statului şi care aproape toţi au legături cu fosta sau actuala securitate", a spus Radu Mazăre, la Curtea de Apel Bucureşti, unde s-a judecat un nou termen în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri.

Primarul Constanţei a dat în acest sens ca exemplu societatea Chimpex, "care face tot traficul de minereu din România pentru Sidex".

"A fost privatizată în 1997 şi a fost cumpărată de Grupul Internaţional Bali, al cărui reprezentant în România era generalul Stănculescu şi generalul Dan Drăgoi. Băiatul generalului Dan Drăgoi este fostul ministru de Finanţe Bogdan Drăgoi, actualul consilier al lui Băsescu. Şi pot să vă mai dau exemple de asemenea societăţi câte vreţi. Spre exemplu, cel cu platforma de foraj şi cu toate discuţiile, prietenul lui Băsescu, unde a fost să-l viziteze pe platformă, care a luat un credit mare acum de la CEC, pentru o nouă platformă, un alt operator din port, cu relaţii sus-puse, în rândul serviciilor şi al preşedintelui”, a mai spus primarul Constanţei. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0872 (s) | 22 queries | Mysql time :0.028574 (s)