News Flash:

Matei Creiveanu este noul city manager al Timișoarei

2 Februarie 2021
753 Vizualizari | 0 Comentarii
Matei Creiveanu

Noul administrator public al Timișoarei ales de primarul Dominic Fritz dintr-o stivă de peste 300 de CV-uri este Matei Creiveanu, director regional al unei bănci austriece.

Primarul Timișoarei a reușit să finalizeze selecția pentru postul de administrator public al Timișoarei. Matei Creiveanu este numele noului city manager al orașului, are 42 de ani și este economist. Din 2014 a fost director regional al băncii austriece HYPO Niedroesterreich Gruppe Bank AG (HYPONOE).

Cine este noul city manager al Timișoarei

Matei Creiveanu este născut în 1978, vorbește fluent limbile română, germană, engleză și franceză și a absolvit Liceul German din București și Academia de Studii Economice din București.

„Anunțul lui Dominic a făcut vâlvă în mediul profesioniștilor care lucrează în sectorul public. A fost primul concurs transparent care părea că urmărește ceea ce spune. Inițial mi-a stârnit interesul de a afla ce este cu această administrație care recrutează profesioniști, în acest fel. Am văzut că există o voință autentică de reformă care pune în centru calitatea vieții cetățeanului și accesul la servicii publice.

Primăria trebuie să se întoarcă la misiunea ei de bază: fără proiecte scumpe și inutile, dar cu servicii de calitate. De la un punct încolo nu mai poți să schimbi calitatea din exterior, cu bani, cu consultanță, pentru că ceea ce face ca un proiect să se năruie sau să aibă succes este administrația. Peste tot în centrul și sud-estul Europei, diferența dintre bunăstare și subdezvoltare, dintre povești de succes și eșecuri răsunătoare nu constă în bani. De la Praga la Sofia, municipalitățile au acces la finanțări rambursabile și nerambursabile aproape nelimitate. Diferența o face, de fiecare dată, calitatea oamenilor care lucrează în administrația publică și, mai ales, calitatea liderilor din sectorul public”, a spus Creiveanu.

Noul administrator public al Timișoarei a lucrat timp de 18 ani în sectorul privat. A fost și analist la Pioneer News și The Times, iar din 2002 a început să lucreze în bănci. A decis să se mute la Timișoara după ce a analizat noua echipă din primărie. Spune că a fost atras de viziunea noii administrații din capitala Banatului, care pune cetățeanul pe primul loc, dar și de echipa profesionistă din primărie, una pe care și-ar dori-o orice multinațională.

„La Dominic Fritz ce mi-a atras atenția a fost o cu totul altă viziune despre administrație (…), dar în special această viziune a funcționarului public ca «public servant», om aflat în serviciul publicului. Ce a fost absolut impresionant e că s-a înconjurat de o echipă de profesioniști, vârfuri în domeniul lor, fiecare în parte, oameni care au atins nivelul de excelență în domeniul digitalizării, în domeniul resurselor umane, în domeniul urbanismului și al arhitecturii. Și asta a făcut diferența majoră față de oricare altă administrație publică locală din România. (…) Este o echipă remarcabilă, o echipă pe care multe multinaționale și-ar dori-o”, a completat noul city manager al Timișoarei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1286 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005061 (s)