News Flash:

Martor in dosarul Microsoft: Banii dati lui Gheorghe Stefan erau in lei

3 Octombrie 2016
1104 Vizualizari | 0 Comentarii
gheorghe stefan
Decebal Draghis, unul dintre intermediarii din afacerea Microsoft, a declarat, luni, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca i-a dat fostului primar din Piatra Neamt Gheorghe Stefan mari sume de bani in pungi sau genti "ieftine", bani ce proveneau de la Claudiu Florica.
Judecatorii de la instanta suprema l-au audiat pe Decebal Draghis, ca martor la cererea avocatului lui Gheorghe Stefan.
Decebal Draghis a declarat ca l-a cunoscut pe Gheorghe Stefan in anul 2008, prin intermediul unei cunostinte comune, Gabriel Morar, acesta din urma fiind cel care i-a facilitat obtinerea unor contracte la Oil Terminal Constanta. In anul urmator, Draghis spune ca a inregistrat doua societati offshore, pentru a desfasura activitati in domeniul petrolier, insa imputernicit pe cele doua societati era o avocata, Luminita Mazilu.
"In anul 2009, la solicitarea lui Gheorghe Stefan am acceptat sa folosesc cele doua firme offshore pentru a incheia contracte in legatura cu servicii IT. Platile urmau sa se faca in favoarea lui Gheorghe Stefan. Pe Claudiu Florica l-am cunoscut dupa ce mi-a fost prezentat de Gheorghe Stefan la hotelul Marshal. Dupa aceasta intrevedere, am stabilit sa ma intalnesc cu Florica pentru a perfecta contractele. Ulterior, m-am deplasat cu avocata Luminita Mazilu la sediul firmei lui Claudiu Florica pentru a semna contractele. Mi s-a explicat ca are nevoie de o firma tampon pentru acele contracte, eu eram pe dinafara subiectului. Nu am prestat nimic in baza contractelor, dar au fost efectuate plati. Banii de la Florica au intrat in doua transe, in total aproximativ 4 milioane de dolari. Initial, convenisem ca eu sa iau un comision de zece la suta pe care nu l-am mai obtinut", a spus Decebal Draghis, potrivit Agerpres.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1407 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005089 (s)