News Flash:

Marian Vanghelie a fost suspendat din functia de primar

6 Aprilie 2015
1164 Vizualizari | 0 Comentarii
vanghelie
Prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan, spune ca Marian Vanghelie, arestat preventiv pentru fapte de coruptie, a fost suspendat din functia de primar al Sectorului 5, pe care o ocupa de 15 ani.
Nicolae Petrovan, prezent la sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti in care se discuta bugetul din 2015 al municipalitatii, a fost intrebat daca l-a suspendat din functie pe Marian Vanghelie, prefectul confirmand, fara a face alte precizari despre data la care a fost luata decizia.
Atributiile primarului au fost preluate, dupa arestarea lui Marian Vanghelie, de viceprimarul Dan Croitoru, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanti ai Primariei Sectorului 5.
Marian Vanghelie este in arest preventiv din 14 martie, in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani, unele fapte fiind savarsite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru in atribuirea unor contracte de lucrari publice ale Primariei Sectorului 5.
In acelasi dosar este cercetat, tot in arest preventiv, si varul lui Vanghelie, Mircea-Sorin Niculae, asociat si administrator al mai multor societati comerciale, acuzat de complicitate la luare de mita si de spalare de bani. De asemenea, soferul lui Vanghelie, Adrian Murgoci, directoarea Economat Sector 5, Laura Ciocan, si sotul acesteia, Sorin Ciocan, toti acuzati de favorizare a faptuitorului si marturie mincinoasa, sunt cercetati sub control judiciar, Oana Mizil, iubita lui Vanghelie, a fost si ea audiata la DNA in acest dosar, fiind suspectata de operatiuni de comert incompatibile cu functia. Dupa audieri, Mizil si-a depus demisia din Parlament, iar secretarul general adjunct al PSD Codrin Stefanescu a anuntat ca ea va fi exclusa din PSD ca urmare a faptului ca apare pe listele de sustinatori ai Partidului Social Romanesc.
Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1197 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005106 (s)