News Flash:

Marian Oprisan a fost achitat in procesul de coruptie care se judeca de aproape 9 ani

6 Februarie 2015
995 Vizualizari | 0 Comentarii
marian oprisan
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Vrancea, Marian Oprisan, vicepresedinte PSD, trimis in judecata de DNA in 2006, pentru fapte de coruptie, a fost achitat, vineri, decizia magistratilor Judecatoriei Cluj-Napoca nefiind definitiva.
Potrivit deciziei instantei, Marian Oprisan a fost achitat pentru infractiunile de utilizare a creditului in alte scopuri, abuz in serviciu si fals intelectual.
Instanta a dispus, de asemenea, incetarea procesului penal impotriva presedintelui Consiliului Judetean Vrancea, pentru infractiunea de uz de fals.
Magistratii au decis incetarea procesului penal si in cazul vicepresedintelui CJ Vrancea, Mircea Diaconu, pentru infractiunile de care a fost acuzat.
Totodata, magistratii au dispus si achitarea lui Ion Costeanu, directorul Directiei Tehnice din Consiliul Judetean Vrancea, pentru infractiunea de complicitate la abuz in serviciu, instanta dispunand, totodata, incetarea procesului penal pentru complicitate la fals intelectual si uz de fals.
Instanta a decis achitarea si in cazul Valeriei Teodorescu, directorul Directiei Economice din CJ Vrancea, pentru abuz in serviciu, complicitate la aceasta fapta si complicitate la utilizarea creditului in alte scopruri si incetarea procesului penal impotriva acesteia pentru fals intelectual si uz de fals.
Un alt inculpat in acest dosar, Liviu Rusu, fost sef Serviciu Drumuri si Poduri din Directia Tehnica a Consiliului Judetean Vrancea, a fost achitat pentru complicitate la abuz in serviciu. De asemenea, instanta a decis incetarea procesului penal in cazul sau pentru complicitate la fals intelectual si uz de fals.
Instanta a mai decis si achitarea lui Valeriu Iacob, fost diriginte de santier, pentru complicitate la abuz in serviciu si a dispus incetarea procesului penal pentru fals intelectual si complicitate la uz de fals.
Magistratii Judecatoriei Cluj-Napoca au mai decis ridicarea sechestrului asigurator pus de procurori prin decizii din 2005 si 2006 pe mai multe bunuci ale lui Marian Oprisan si ale celorlalte persoane judecate in acest dosar.
Sentinta magistratilor Judecatoriei Cluj-Napoca nu este definitiva, putand fi contestata cu apel.
Ultimul termen in dosarul lui Marian Oprisan a avut loc la Judecatoria Cluj-Napoca in 22 ianuarie, cand judecatorul de caz a anuntat ca va pronunta sentinta cel mai devreme dupa sapte zile, dar in 29 ianuarie aceasta a fost amanata cu inca o saptamana. Joi, pronuntarea sentintei a fost amanata din nou, magistratul care a judecat dosarul motivand ca mai are nevoie de timp pentru a delibera.
La ultimul termen, Marian Oprisan a venit la instanta, avocatul acestuia, Gheorghita Mateut, solicitand includerea unor probe noi la dosar, constand in inscrisuri oficiale, precum si audierea a 20 de martori - angajati ai CJ Vrancea, fosti consilieri judeteni sau primari de comune din judetul Vrancea, care in opinia sa ar fi ajutat la dovedirea nevinovatiei clientului sau, judecatorul de caz respingand insa aceste solicitari.
Tot in cadrul sedintei de atunci, judecatorul de caz a respins si solicitarea avocatilor apararii de efectuare a unei noi expertize contabile pe motiv ca prima expertiza a fost efectuata de expertul Cernea (Pintea) Liliana Roxana, aceasta fiind trimisa in judecata in prezent, in stare de arest preventiv, pentru fapte de coruptie.
In 22 ianuarie, presedintele CJ Vrancea, Marian Oprisan, spunea ca nu stie "care va fi decizia judecatorului", dar ca se considera nevinovat.
La inceputul lunii iunie 2006, Marian Oprisan (PSD) a fost trimis in judecata de catre procurorii DNA, pentru abuz in serviciu, utilizarea creditelor in alte scopuri, fals si uz de fals. Alaturi de el, in dosar au mai fost inculpati vicepresedintele CJ, Mircea Diaconu, Valeria Teodorescu, directorul Directiei Economice, Ion Costeanu, directorul Directiei Tehnice, Liviu Rusu, fost sef Serviciu Drumuri si Poduri din Directia Tehnica a Consiliului Judetean.
Procurorii au sustinut ca o comisie de licitatie de la Consiliul Judetean, numita de Marian Oprisan, ar fi incredintat lucrari de pietruire a unor drumuri comunale, in valoare de 1,9 milioane de dolari, virati de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului unor firme neeligibile.
Alte acuzatii se refereau la achizitia corpului de cladiri de la "Caprioara" si la sumele cheltuite pentru intretinerea unitatilor de protocol Vila "Rucar" si "Hanul dintre Vii", situate in localitatile Soveja, respectiv Cimpineanca, imobile pentru intretinerea carora Consiliul Judetean ar fi alocat 5,2 miliarde de lei.
In 2006, cand Oprisan a fost deferit justitiei, DNA spunea ca Judecatoria Focsani este cea competenta pentru a solutiona cauza. In 14 noiembrie 2007 insa, magistratii de la Judecatoria Focsani au dispus restituirea cauzei la Parchetul de pe langa Judecatoria Focsani, pentru refacerea urmaririi penale.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 22 queries | Mysql time :0.031064 (s)