News Flash:

MApN infirma categoric existenta unui proces de mobilizare a rezervistilor sau recrutare a tinerilor

5 Mai 2014
1086 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministerul Apararii Nationale "infirma categoric" faptul ca exista un proces de mobilizare a rezervistilor sau de recrutare a tinerilor.
Precizarea MApN este facuta in legatura cu informatii aparute recent in presa. "Documentul la care se face referire, ordinul comun publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 312, din 28 aprilie 2014, actualizeaza modelul certificatului medical eliberat de medicul de familie ce urmeaza sa fie prezentat de tineri la comisia locala de recrutare-incorporare, pentru efectuarea vizitei medicale. Acest demers este unul legal, in conformitate cu articolul 27 din Legea nr. 446/2006 privind pregatirea populatiei pentru aparare, cu modificarile si completarile ulterioare, care prevede in mod expres obligativitatea stabilirii unui model unic pentru acest tip de document. Acest certificat este unul similar cu cel al soldatilor si gradatilor profesionisti", se arata in comunicat.
De asemenea, MApN mentioneaza ca "masura legislativa nu are nicio legatura cu eventuale evolutii in mediul de securitate, in vecinatatea Romaniei".
"Referitor la aprecierile privind capacitatea operationala a Armatei sau implicarea Romaniei in vreun act militar pe teritoriul Ucrainei, Ministerul Apararii Nationale precizeaza ca acestea sunt speculatii si trebuie evitata caderea in capcana unui razboi psihologic. Armata Romaniei este in masura sa-si indeplineasca indatoririle stabilite prin Constitutie, pentru asigurarea securitatii nationale si indeplinirea obligatiilor internationale asumate de Romania in plan militar. Ca membra a NATO, Romania ia toate masurile, conform deciziilor stabilite la nivelul Consiliului Nord-Atlantic, pentru a fi pregatita sa contribuie la realizarea obiectivului fundamental al NATO, apararea spatiului comun aliat", se mai arata in comunicat.
In Monitorul Oficial a fost publicat, in 28 aprilie, Ordinul pentru aprobarea formei si continutului certificatului medical eliberat de medicul de familie, care urmeaza sa fie prezentat de tineri la comisia locala de recrutare-incorporare pe timpul starii de asediu, al mobilizarii si al starii de razboi. Ordinul este emis de ministrul Apararii nationale, ministrul Afacerilor interne, ministrul Justitiei, ministrul Sanatatii, directorul Serviciului Roman de Informatii, directorul Serviciului de Informatii Externe, directorul Serviciului de Protectie si Paza si directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

mapn
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1444 (s) | 22 queries | Mysql time :0.035931 (s)