News Flash:

Manolescu, Ministerul Finantelor: Ne intalnim azi cu transportatorii sa vedem cum le putem restitui o parte din acciza

27 Martie 2014
1056 Vizualizari | 0 Comentarii
Reprezentanţii Guvernului se întâlnesc joi la ora 12:00 cu transportatorii pentru a identifica metoda prin care aceştia vor putea beneficia de restituirea unei părţi din acciza pe carburanţi, aşa cum se întâmplă în alte state, a declarat secretarul de stat în Ministerul de Finanţe, Dan Manolescu. "Va fi astăzi o discuţie la ora 12:00 cu transportatorii pentru a identifica o metodă prin care această restituire să poată fi efectuată. Pe baza discuţiilor de ieri reprezentanţii transportatorilor au spus că există situaţii în alte state unde o parte din acciză se restituie în anumite condiţii, iar pe parcursul zilei de astăzi vom avea discuţii tehnice să vedem cum se aplică anume în alte state pentru a putea implementa în România un mecanism similar. Dar nu s-a ajuns încă la o decizie vizavi de cuantumul acestei sume sau de modalitate", a afirmat Manolescu, prezent la o conferinţă pe teme fiscale.

El a arătat că discuţia a apărut miercuri, aşa cum a anunţat premierulVictor Ponta, iar metoda identificată de transportatori va fi dicutată la întâlnirea de joi.

Primul ministru a declarat în şedinţa de Guvern că acciza la carburanţi va fi aplicată din luna aprilie, iar Guvernul va introduce şi un set de măsuri fiscale care să permită transportatorilor corecţi, neimplicaţi în acte de evaziune fiscală, să recupereze o parte importantă din suma aferentă acestei accize. Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1496 (s) | 33 queries | Mysql time :0.053864 (s)