News Flash:

Mama Elodiei Ghinescu despre pedeapsa pentru Cioaca: Mult prea mica, trebuia detentie pe viata

19 Iunie 2014
1133 Vizualizari | 0 Comentarii
Emilia Ghinescu, mama Elodiei Ghinescu, considera ca pedeapsa de 15 ani si opt luni primita, miercuri, de Cristian Cioaca este una foarte usoara, iar avocata familiei Ghinescu se declara si ea ”profund dezamagita” de aceasta sentinta.
”Mi-a omorat fiica si i-a batjocorit cadavrul. Merita o pedeapsa mult mai mare. Mi-am pierdut copilul din cauza lui. A fost totul premeditat, merita o pedeapsa pe viata sau cel putin 25 de ani de inchisoare. A vrut sa o omoare cu doua-trei zile inainte, dar nu i-a reusit”, a declarat Emilia Ghinescu, dupa aflarea sentintei de condamnare a politistului la 15 ani si opt luni de inchisoare.
Ea a mai spus ca nu intelege de ce a fost schimbata incadrarea juridica a faptei.
”Nu avea cum aceasta instanta sa dea sentinta pentru lovituri cauzatoare de moarte. E total gresit. Cine le-a dat lor acest drept? Nu avea nimeni de unde sa stie ca e asa sau e asa”, a mai afirmat Emilia Ghinescu.
In ceea ce priveste despagubirile civile, Emilia Ghinescu, care a solicitat in instanta cinci milioane de euro, a spus: ”Nu exista nicio suma care sa reprezinte viata fiicei mele”.
La randul sau, Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, s-a declarat ”profund dezamagita”, considerand ca pedeapasa primita de Cioaca este ”mult prea blanda”.
”Sunt profund dezamagita. Este o pedeapsa mult prea blanda pentru o fapta atat de grava. E o persoana tanara, va iesi destul de repede din inchisoare. (...) Sunt total nemultumita de aceasta sentinta, mult prea blanda pentru o fapta atat de grava, de omor si de profanare de cadavre”, a spus avocata Crina Radu, precizand ca va declansa ”alte proceduri”, fara a spune la ce se refera.
Avocata familiei Ghinescu a dat de inteles ca va fi dificil pentru instanta sa arate pe ce s-a bazat schimbarea incadrarii juridice a faptei lui Cioaca din omor in lovituri cauzatoare de moarte.
”Pe de alta parte, nu vad cum vor motiva magistratii schimbare de incadrare juridica in lovituri cauzatoare de moarte, pentru ca ar trebui sa avem o recunoastere din partea lui Cioaca a faptului ca si-a omorat sotia, dar nu a avut intentia sa o omoare.  Ori, spun eu ca din probele administrate si aflate la dosar nu reiese sub nicio forma acest lucru” a declarat Crina Radu pentru corespondentul MEDIAFAX.
In ceea ce priveste despagubirile civile dispuse de instanta de judecata, care sunt considerabil mai mici fata de cele cinci milioane de euro cerute de familia Ghinescu, Crina Radu a spus: ”Intr-adevar, sunt mici despagubirile, dar ce e mai important este latura penala. Era important ca lui Cioaca ca i se aplice o pedeapsa mult mai aspra avand in vedere faptele extrem de grave pe care le-a savarsit. Familia Ghinescu si-ar fi dorit sa i se aplice o pedeapsa care sa fie proportionala cu gravitatea faptelor comise”.
Politistul Cristian Cioaca a fost condamnat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Pitesti, la 15 ani si opt luni de inchisoare pentru uciderea sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu, disparuta in urma cu sapte ani, pedeapsa fiind mai mica decat cea data de Tribunalul Arges, de 22 de ani de inchisoare
Curtea de Apel Pitesti, care miercuri dupa amiaza s-a pronuntat definitiv in acest dosar, a schimbat incadrarea juridica a faptei din "omor" in "lovituri cauzatoare de moarte". Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0916 (s) | 33 queries | Mysql time :0.043559 (s)