News Flash:

Majoritatea romanilor vor ca beneficiarii legii darii in plata sa fie doar cei cu o singura casa

5 Aprilie 2016
1119 Vizualizari | 0 Comentarii
darea in plata
Mai mult de trei sferturi dintre romani (77%) spun ca de o eventuala lege a darii in plata ar trebui sa beneficieze doar cei care nu pot plati si nu cei care pot plati dar nu mai vor, se arata in sondajul "Opinia romanilor despre Legea darii in plata" realizat de IRSOP Market Research & Consulting.
Sondajul a fost realizat pentru Asociatia Romana a Bancilor in perioada 28 martie -1 aprilie 2016, iar marja de eroare este +/- 3%.
"Comunitatea bancara din Romania reitereaza ca se impune devansarea termenului de intrare in vigoare a Legii 151/2015 privind procedura insolventei persoanelor fizice. Avantajul major al legii privind procedura insolventei persoanelor fizice fata de legea privind darea in plata este ca dupa insolventa debitorul persoana fizica de buna credinta poate ramane in posesia bunului imobil care este adus in garantie, pe cand darea in plata inseamna pierderea locuintei de familie/ terenului", se arata in comunicatul remis marti de ARB.
Majoritatea participantilor la sondajul IRSOP s-a declarat impotriva ideii ca beneficiarii legii sa fie cei care si-au cumparat mai multe case/ terenuri si au dificultati, fiind indicati ca beneficiari ai legii numai cei care au o singura casa (81%).
In plus, 89% considera ca este bine sa existe o lege care sa ajute persoanele fizice care au luat un credit si se afla in dificultate financiara.
Aproximativ 94% dintre romani opteaza pentru negocierea unei solutii in buna intelegere cu banca si pastrarea locuintei, in situatia in care au dificultati financiare la plata creditului, in timp ce 6% dintre romani doresc o lege care sa prevada desfiintarea unui contract semnat cu banca si renuntarea la casa (Legeaprivind darea in plata), se arata in sondajul "Opinia romanilor despre Legea darii
in plata".
Studiul "Opinia romanilor despre Legea darii in plata" s-a realizat la nivel national pe un esantion de 1.016 de respondenti. Persoanele intervievate au fost selectionate in 433 localitati urbane si rurale distribuite aleatoriu pe intreaga suprafata a tarii. Mediafax.ro

sondajul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1437 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005994 (s)