News Flash:

Restaurantele, barurile si cluburile vor publica pe meniu anuntul privind bonurile fiscale, de la 1 martie

16 Februarie 2015
1010 Vizualizari | 0 Comentarii
Restaurantele, barurile si cluburile vor publica pe meniu anuntul tip formulat de Ministerul Finantelor privind obligatia de a primi bon fiscal sau il vor pune la dispozitia clientilor, la fiecare masa, astfel incat acestia sa-l poata citi permanent, potrivit unui proiect de ordin elaborat de MFP.
"Incepand cu data de 1 martie 2015, operatorii economici care au obligatia, potrivit legii, de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, afiseaza anuntul prevazut la art.1 la locul de amplasare a aparatelor de marcat electronice fiscale, in asa fel incat sa fie vizibil clientilor. Operatorii economici care desfasoara activitati comerciale in unitati de tip restaurant, bar, discoteca, club, si altele asemenea, asigura informarea clientilor si prin tiparirea anuntului de atentionare pe prima pagina a meniurilor pe care le pun la dispozitia acestora, ori prin alte mijloace, astfel incat, la fiecare masa destinata clientilor, acestia sa aiba permanent posibilitatea de a citi anuntul de atentionare", se arata in proiectul de ordin postat pe pagina web a Ministerului Finantelor Publice (MFP).
Proiectul de ordin stabileste modelul si continutul anuntului de atentionare a clientilor referitor la obligatia de a primi bonul fiscal, prevazuta si in OG 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale.
Anuntul are sigla Ministerului Finantelor si va avea in antet Guvernul Romaniei si Ministerului Finantelor Publice, dupa care prezinta mai multe avertismente si drepturi:
"Daca nu primiti bon fiscal, aveti obligatia sa-l solicitati.
In cazul unui refuz, aveti dreptul de a beneficia de bunul achizitionat sau de serviciul prestat fara plata contravalorii acestuia.
Solicitati si pastrati bonurile fiscale pentru a putea participa la extragerile lunare si ocazionale ale loteriei bonurilor fiscale.
Est interzisa inmanarea catre client a altui document, care atesta plata contravalorii bunurilor sau serviciilor prestate, decat bonul fiscal.
Pentru a semnala nerespectarea obligatiilor legale ale operatorilor economici, puteti apela gratuit, non-stop, serviciul TelVerde al MInisterului Finantelor Publice 0800.800.085".
Firmele obligate prin lege sa utilizeze aparate de marcat electronice pentru emiterea bonurilor fiscale, in principal comerciantii care vand direct catre populatie, trebuie sa inlocuiasca treptat aparatele de marcat electronice fiscale dotate cu role jurnal pe suport de hartie, cu cele echipate cu jurnal electronic si sa le conecteze la sistemul de supraveghere si monitorizare, in vederea transmiterii datelor catre ANAF.
Prima extragere la loteria bonurilor fiscale, ocazionala, va fi organizata pe 13 aprilie, a doua zi de Paste, cu un fond de premiere de 1 milion lei. Valoarea premiilor individuale se stabileste prin impartirea fondului de premiere la numarul de bonuri fiscale revendicate in termen (30 de zile).
In cadrul loteriei bonurilor fiscale se vor extrage un numar din intervalul 1-999, reprezentand valoarea bonului fiscal fara subdiviziunile leului si data emiterii bonului.
Loteria va fi organizata lunar, in prima duminica dupa data de 15 a fiecarei luni, pentru luna anterioara, dar va putea fi organizata si ocazional, dupa minimum 15 zile de la sfarsitul intervalului calendaristic participant la loterie, si va consta in extragerea aleatorie de numere, respectiv un numar cuprins in intervalul dintre 1 si 999 inclusiv, reprezentand valoarea totala a bonului fiscal fara subdiviziunile leului, inclusiv taxa pe valoarea adaugata, si o data calendaristica reprezentand ziua emiterii bonului fiscal, aferenta lunii sau intervalului calendaristic, dupa caz, pentru care este organizata Loteria, in vederea acordarii de premii in bani.
Daca la extragere a rezultat valoarea 85, atunci sunt castigatoare bonurile fiscale cu valoare intre 85,00 lei si 85,99 lei.
Extragerile vor fi organizate de Loteria Romana si sunt publice, iar prima extragere lunara va fi in luna iulie 2015, fiind vazuta de Guvern ca masura pentru combaterea evaziunii fiscale si reducerea economiei subterane.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1310 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007117 (s)