News Flash:

Magistratii care i-au pus in libertate pe violatorii din Vaslui, cercetati disciplinar

24 Iulie 2015
1093 Vizualizari | 0 Comentarii
violatori
O parte dintre magistratii care au dispus punerea in libertate a celor sapte tineri din Vaslui, judecati pentru ca au violat o fata de 18 ani, sunt cercetati disciplinar pentru exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta, potrivit Inspectiei Judiciare.
Inspectorii din cadrul Directie de inspectie pentru judecatori si a Directiei de inspectie pentru procurori au inceput, vineri, cercetarea disciplinara fata de unii dintre magistratii implicati in dispunerea masurilor preventive in cazul celor sapte tineri judecati de Judecatoria Vaslui pentru viol si lipsire de libertate in mod ilegal.
Potrivit unui comunicat trimis agentiei MEDIAFAX de Inspectia Judiciara, cercetarea disciplinara a fost inceputa pentru abaterile prevazute de articolul 99 litera t „exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta” si litera m. „nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei sau al parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente” din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata.
"Cercetarea disciplinara este o etapa confidentiala si obligatorie a procedurii disciplinare in cadrul careia se stabilesc faptele si urmarile acestora, imprejurarile in care au fost savarsite, precum si orice alte date concludente din care sa se poata aprecia asupra existentei sau inexistentei vinovatiei persoanelor vizate", se arata in comunicatul Inspectiei Judiciare. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1222 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004855 (s)