News Flash:

Macron, alaturi de Trump: Nimic nu va separa vreodata Franta de Statele Unite

14 Iulie 2017
958 Vizualizari | 0 Comentarii
trump si macron tw
Presedintele francez Emmanuel Macron a declarat vineri ca "nimic nu va separa vreodata" Franta de Statele Unite, intr-un scurt discurs sustinut alaturi de presedintele american Donald Trump, la finalul traditionalei defilari militare de 14 iulie de la Paris, relateaza AFP si dpa.
Franta — a subliniat el — a gasit in istoria sa "aliati siguri, prieteni care au venit in ajutorul nostru", iar "Statele Unite ale Americii se numara printre ei, si de aceea nimic nu ne va separa vreodata", a spus el de la tribuna oficiala.
"Prezenta, astazi, alaturi de mine a presedintele Statelor Unite, Donald Trump, si a sotiei sale (Melania Trump — n.r.) este un semn de prietenie care traverseaza timpul", a declarat Macron. 
El le-a multumit sotilor Trump pentru prezenta la ceremonie si, de asemenea, Statelor Unite pentru interventia din timpul Primului Razboi Mondial de partea Frantei. De Ziua Frantei, in acest an, se marcheaza si implinirea unui secol de la acest eveniment istoric. 
La final, Trump si sotia sa Melania si-au luat un calduros la revedere de la Macron si sotia acestuia, Brigitte. 
Trump a dat mana cu Macron si cu prima doamna a Frantei, vorbind cu ei mai multe minute, iar Melania Trump si Brigitte Macron si-au strans de asemenea indelung manile, comenteaza DPA.
Anterior, fanfara militara a intrerupt solemnitatea obisnuita a defilarii militare de 14 iulie din Franta si a cantat un amestec de fragmente de melodii ale trupei franceze Daft Punk, sub privirea surprinsa a presedintelui american, invitat de onoare la parada. 
Fanfara a inceput prin a aduce un omagiu victimelor atentatului de la Nisa, care a facut 86 de morti in urma cu un an, cantand imnul Orasului Ingerilor, 'Nissa la Bella', si pozitionandu-se astfel incat sa formeze numele orasului: Nice (in franceza — n.r.).
Apoi, fanfara a schimbat ambianta. Militarii au inceput sa interpreteze fragmente ale grupului de muzica electronica Daft Punk cu antren, provocand in primul rand stupoarea invitatilor. 
Aproximativ 3.765 de militari francezi si americani au defilat intre Arcul de Triumf si Plance de la Concorde, in centrul Parisului.
AGERPRES

emmanuel macron statele unite donald trump
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1113 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005754 (s)