News Flash:

Lugojul intra in carantina, iar Sannicolau Mare si Ciacova ies. De cand este nevoie de declaratie

20 Noiembrie 2020
430 Vizualizari | 0 Comentarii

Incepand din aceasta noapte, de la ora 00.00, Lugojul intra in carantina. Decizia a fost luata de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, dupa analizarea situatiei privind imbolnavirea cu coronavirus. In oras, rata de infectare a ajuns, vineri dimineata, la 7,05 la o mie de locuitori.

„În urma analizei, Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propunerea de carantinare zonală a municipiului Lugoj. După ce INSP a dat aviz favorabil carantinării municipiului Lugoj, azi, la ora 12,30, prefectul Liliana Oneț a convocat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare, pe o perioadă de 14 zile, a municipiului Lugoj. INSP a propus ca măsura să intre în vigoare la ora zero a zilei de mâine, 21 noiembrie”, transmit autoritatile.

Pe de alta parte, pentru orasele Sannicolau Mare si Ciacova s-a luat decizia ridicarii carantinei, intrucat numarul de imbolnaviri a scazut considerabil in ultimele zile. Rata de infectare a ajuns la Ciacova la 3,16, in timp ce la Sannicolau Mare este de 7,61 la mie.

La Lugoj, odata cu intarea localitatii in carantina, deplasarile vor fi interzise, cu exceptia celor absolut necesare. Astfel, cei care merg la lucru vor trebui sa prezinte adeverintele de la angajatori, in timp ce restul oamenilor care au nevoie sa paraseasca domiciliul vor fi obligati sa prezinte o declaratie pe proprie raspundere in care sa precizeze care este motivul deplasarii.

In Timis mai sunt si alte localitati in carantina. In urma cu doua zile Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a prelungit carantina pentru Dumbravita, Giroc (cu satul apartinator Chisoda), Mosnita Noua (cu satele Albina, Rudicica, Urseni, Mosnita Veche), Ghiroda (fara satul Giarmata Vii), Dudestii Noi.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1220 (s) | 33 queries | Mysql time :0.047053 (s)