News Flash:

Ludovic Orban: Marti vom sesiza Avocatul Poporului privind rectificarea bugetara. Trebuie atacata la CCR

9 Septembrie 2018
743 Vizualizari | 0 Comentarii
buget

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat ca liberalii vor trimite, marti, o sesizare catre Avocatul Poporului, prin care ii va solicita sa atace la CCR rectificarea bugetara adoptata de Guvern saptamana trecuta.

„Este o rectificare care s-a facut ilegal, impotriva Constitutiei, nu au avut avizul obligatoriu al Consiliului Superior de Aparare a Tarii, nu au avut avizul Consiliului legislativ, nu au respectat procedurile legale de punere in dezbatere a proiectului ordonantei, nu reflecta realitatea economica si realitatea bugetara din Romania. Depunem marti, deja o avem pregatita, sesizarea catre Avocatul Poporului, in care ii prezentam toate argumentele pentru solicitarea noastra de atacare la Curtea Constitutionala a ordonantei de rectificare”, a afirmat liderul PNL, Ludovic Orban, sambata, la scoala de vara a TNL din Saturn.

PNL vrea, de asemenea, amendarea legii CCR, astfel incat sa permita posibilitatea controlului constitutional si asupra ordonantelor de urgenta, nu doar a legilor.

„Vom initia saptamana viitoare o modificare a legii CCR prin care urmarim doua obiective: sa acordam posibilitatea exercitarii controlului constitutional inainte de intrarea in vigoare nu numai asupra legilor, ci si asupra ordonantelor de urgenta, pentru ca la ora acutala singura entitate care poate declansa controlul de constitutionalitate in cazul unei ordonante de urgenta este Avocatul Poporului. Cat timp institutia Avocatul poporului va fi condusa de Victor Ciorbea, care este avocatul oricarui lider PSD, in niciun caz avocatul poporului, nu se va putea declansa controlul de constitutionalitate”, anuntase saptamana trecuta Ludovic Orban.
Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, dupa ce Executivul a aprobat rectificarea bugetara fara aviz CSAT, ca Guvernul forteaza limitele Constitutiei si a cerut Avocatului Poporului sa sesizeze CCR in privinta OUG de rectificare a bugetului de stat pe anul 2018. El a tinut sa avertizeze inca o data ca ”lipsa de viziune si de responsabilitate, cat si modul dezastruos in care a fost gestionata activitatea guvernamentala fac previzibila intrarea Romaniei in dificultati majore”.

Avocatul Poporului a anuntat, joi intr-un comunicat de presa, ca va analiza atent cererea presedintelui Klaus Iohannis de a ataca la CCR rectificarea bugetara adoptata de Guvern, precizand ca in paralel asteapta si argumentele juridice de la Presedintie pentru a demara un astfel de demers.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005697 (s)