News Flash:

Lucrarile din centrul istoric, aproape finalizate

22 Septembrie 2015
1167 Vizualizari | 0 Comentarii
piata pavele
Primarul Nicolae Robu a anuntat ca lucrarile la centrul istoric continua, pe Vasile Alecsandri este aproape gata pavarea spre nordul orasului, ajungandu-se in zona descoperirilor arheologice, unde va trebui sa intre in actiune firma Corint pe o suprafata de circa 140 mp (14/10 m). 
„Ce a mai ramas de pavat in Piata Unirii este latura nordica, cea mai ingusta dintre toate cele patru laturi, situata din fata Domului pana la Vasile Alecsandri, apoi mai e de pavat strada Vasile Alecsandri (pe care se paveaza deja), atat catre Piata Marasti, cat si de la intersectia cu Gheorghe Lazar pana in Piata Libertatii. Strada Lucian Blaga este deja gata, si strada Francesco Griselini, pavata de firma Corint, care are in sarcina si punerea in valoare a descoperirilor arheologice”, sustine primarul.
Lucrarile de reabilitare a centrului istoric al Timisoarei (I) a fost inclusa si Piata Unirii, pe care Primaria doreste sa le promoveze ca principale puncte de atractie turistica, pentru castigarea titlului de Capitala Culturala Europeana 2021, scrie ziuadevest.ro.
In proiect au fost preconizate lucrari de reabilitare a infrastructurii rutiere si de reorganizare a traficului in spatiile publice din perimetrul vizat, de reabilitare, de modernizare si de reorganizare a spatiilor publice, inclusiv mobilier urban, precum si reabilitarea infrastructurii tehnico-edilitare, inclusiv iluminat public si retele de telecomunicatii. 
Un alt santier, Cetate II (Piata Victoriei/Operei), este pregatit de municipalitate pentru refacerea fatadelor Palatului Loffler, vechea cladire a Hotelului Timisoara, Palatele Lloyd, Neuhausz, Merbl, Dauerbach, Hilt si Szechenyi, toate construite in prima parte a secolului XX.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1109 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006371 (s)