News Flash:

Gara de Nord Timișoara va fi refăcută

Lucrările de renovare a Gării de Nord din Timișoara sunt în plină desfășurare

20 Martie 2023
284 Vizualizari | 0 Comentarii

Firmele cărora le-a fost atribuit contractul pentru renovarea clădirii Gării de Nord Timișoara au intrat pe șantier și deja se lucrează la investiția de 21 de milioane de lei. Investiția a fost lansată la mijlocul lunii trecute.

În prezent se lucrează la îndepărtarea asfaltului vechi din Piața Gării, iar accesul publicului a fost deja suspendat. De asemenea, se lucrează la un tunel subteran de acces la peroane.

Proiectul include restaurarea clădirii gării, remodelarea pieței și alte lucrări conexe. Perioada de construcție este de 36 de luni și se preconizează că va fi finalizată la 8 august 2024.

Valoarea contractului este de 21 de milioane de lei. Un grup de patru firme din Timișoara a primit responsabilitatea renovării principalelor porți de cale ferată din oraș, ca urmare a majorării sumei alocate proiectului. Antreprenorul lucrărilor este o asociere în participațiune formată din SC Constructim SA - SC Reno All&Construct SRL - SC Consinstal Concept SRL.

Principalele lucrări la cele cinci clădiri includ consolidarea părților structurale deteriorate, refacerea fațadelor și a acoperișurilor, protecția termică, finisaje și instalarea unui nou sistem de protecție împotriva trăsnetului.

În plus, va fi reparat tunelul pietonal și va fi creat un nou acces la clădiri, va fi instalat un sistem de supraveghere video, va fi instalat un sistem de iluminat cu LED și un nou sistem audio. Bineînțeles, vor fi oferite și spații comerciale. Vor fi asigurate facilitățile necesare pentru persoanele cu dizabilități, inclusiv ghidarea tactilă de-a lungul peroanelor. O fântână va fi instalată în piața gării.

Ulterior, întreaga zonă feroviară a Gării de Nord va fi transformată și modernizată ca parte a proiectului PNR de 300 de milioane de euro pentru renovarea liniei de cale ferată Caransebeș - Arad.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1116 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005713 (s)