News Flash:

Lotul de vaccinuri AstraZeneca oprit în mai multe țări din Europa, folosit în Timiș.

12 Martie 2021
620 Vizualizari | 0 Comentarii

Mai mulți români, majoritatea din Timiș, vaccinați cu vaccinul AstraZeneca, au anunțat că pe certificatele lor de vaccinare apare seria aceluiași lot care a fost oprit de la inoculare în mai multe țări europene, din cauza apariției unor efecte adverse. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, anunțase în această seară că acel lot nu a ajuns în țara noastră. Un cititor debanat.ro ne-a confirmat că vaccinul pe care l-a primit este din același lot!

În după-masa zilei de joi, un număr de nouă state europene au anunțat că au suspendat vaccinarea cu vaccinul britanicilor, în urma descoperirii în Danemarca a unor efecte adverse legate de coagularea sângelui. A fost decisă oprirea vaccinării cu acest ser, pentru a se vedea dacă există legătură între acest vaccin și problemele de sănătate descoperite. După-masă, alte opt țări europene au luat aceiași decizie, fiind vorba despre același lot de vaccine, ABV2856, vaccinarea fiind oprită total sau parțial.

Ulterior, Valeriu Gheorghiță a anunțat public că în România acest lot nu a fost folosit, dar, la orele serii mai mulți oameni, dintre care cea mai mare parte s-au vaccinat în Timiș, au anunțat redacția Biziday.ro că pe certificatele lor de vaccinare este trecută aceeași serie vizată de oprirea de la inoculare!

Informația ne-a fost confirmată și de un cititor debanat.ro care ne-a prezentat certificatul de vaccinare și, într-adevăr, seria este aceiași cu cea oprită în alte țări. Vaccinarea a fost efectuată la Giroc, în data de 17 februarie. Persoana în cauză nu s-a plâns de niciun efect diferit de cele înregistrate și de alte persoane care au făcut vaccinul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1098 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005565 (s)