News Flash:

Excelenta in afaceri, premiata la Topul Firmelor

15 Noiembrie 2013
1271 Vizualizari | 0 Comentarii
Sute de firme arădene care au înregistrat rezultate economice deosebite în cursul anului financiar 2012 au fost premiate joi seară în cadrul ediţiei a XX-a a Topului Firmelor organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad.

Preşedintele CCIA Arad, Gheorghe Seculici, a declarat că Topul Firmelor s-a întocmit după o metodologie unică la nivel naţional, care implică utilizarea unui program complex, bazat pe indicatorii financiari din bilanţul contabil depus de firme conform cu Directivele Europene, furnizat de Ministerul Finanţelor Publice pentru anul anterior.

Din peste 15.000 de bilanţuri depuse pentru anul financiar 2012, peste 1.000 de firme s-au situat pe unul dintre primele zece locuri ale clasamentului. Metodologia prevede şase domenii de activitate, împărţite pe grupe de activitate şi clase de mărime conform CAEN Rev. 2 şi Legii 346/2004. Domeniul fruntaş a fost cel al serviciilor, unde s-au regăsit 457 de firme, locul secund revenind unui număr de 42 societăţi comerciale din domeniul industriei, iar bronzul celor 384 de firme din domeniul comerţ-turism. În ierarhie au urmat 118 firme din domeniul construcţiilor, 72 din domeniul agriculturii, pescuitului şi pisciculturii, 71 de firme din domeniul cercetării, dezvoltării şi high-tech-ului, firme ce au realizat o cifră de afaceri de peste 3.200 de milioane de euro în anul financiar 2012

Gheorghe Seculici a declarat pentru AGERPRES că acest eveniment a fost o întâlnire de suflet.

'S-au împlinit 20 de ani de la primul Top al Firmelor. Au participat la acest moment aniversar peste 160 de firme, care au fost selectate din cele peste 1.500 de firme care au fost premiate în an la nivelul judeţului. Trebuie spus că zece dintre aceste firme au intrat în Topul Naţional al Firmelor, iar un număr important a intrat în Topul Exportatorilor Naţionali', a precizat preşedintele CCIA Arad.

Potrivit lui Gheorghe Seculici,
peste 200 de firme, care timp de trei ani s-au situat pe locul I în Topul Firmelor la nivel judeţean, au primit 'Distincţia de Excelenţă', alte 80 de firme, care au luat locul I în acest Top al Firmelor la nivel judeţean, au fost distinse cu Trofeul de Excelenţă al CCIA Arad.

În ceea ce priveşte starea economiei judeţului, Gheorghe Seculici a apreciat că anul financiar 2012 a fost un an bun pentru foarte multe dintre firmele arădene, acelaşi trend fiind menţinut şi în acest an.

'Activitatea economică la nivelul judeţului, aşa după cum s-a putut vedea în evenimentul abia încheiat, a fost una bună. A fost un an chiar foarte bun pentru multe dintre firmele care au avut activitate economică în relaţia cu Europa, acest lucru văzându-se şi din expresia şomajului la nivel de judeţ. Având în vedere trendul din acest an, pot spune că în condiţiile în care legislaţia rămâne puţin schimbată, vom înregistra aceleaşi rezultate economice ca şi în anul precedent', a conchis Gheorghe Seculici.

metodologia gheorghe seculici
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1224 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005943 (s)