News Flash:

Liviu Dragnea, atac la Ambasadorul Americii! "Unii ambasadori ne interzic dreptul de a dezbate. Urmeaza sa ne interzica dreptul de a gandi"

31 August 2017
943 Vizualizari | 0 Comentarii
liviu dragnea21
Presedintele Camerei Deputatilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a declarat, joi, la Arad, ca este ingrijorat de faptul ca „niste ambasadori” in Romania isi permit sa ne interzica si dreptul de a incepe dezbaterea privind legile Justitiei, el aratand ca urmeaza sa ni se interzica dreptul de a gandi.
„Am vazut ce s-a incercat sa se faca ieri la CSM. Si eu sunt ingrijorat de niste ambasadori in Romania care isi permit sa ne interzica si dreptul de a incepe dezbaterea. Urmeaza sa ni se interzica dreptul de a gandi”, a spus Dragnea.
„Am inteles, fiecare cu ingrijorarile lui. Si eu sunt ingrijorat cand ambasadorii merg la ministri in fiecare zi sa promoveze interesele unor companii straine. Cine stie, poate cineva se gandeste ca poate si asta inseamna acte de coruptie. Ca sigur ca daca ati merge dumneavostra la un ministru sa promovati interesele companiei (...) ati avea o problema”, a adaugat Dragnea.
Liderul PSD a mai spus ca este ingrijorat si de faptul ca procurorii au inceput sa certe judecatorii.
„Stiti ce ma intereseaza pe mine, ca presedinte PSD si al Camerei Deputatilor, ca deputat si ca cetatean? Sa vad ce spun asociatiile magistratilor si Uniunea Nationala a Judecatorilor in Romania. Si am vazut ca acolo exista o sustinere”, a subliniat Dragnea.
El a precizat ca decizia finala privind modificarile legilor justitiei va apartine Parlamentului.
„Sigur ca in final decizia va fi luata in Parlament, dupa o cumpanire serioasa, dupa o dezbatere serioasa, asezata, nu cu patima, nu pentru a servi interesul unuia sau altuia, nu pentru a subjuga ideea de justitie”, a mai spus Dragnea.
Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti afirma, referindu-se la propunerile de modificare a legilor justitiei, ca SUA au luat la cunostinta de acestea cu ingrijorare pentru independenta sistemului judiciar si ca statul de drept are nevoie de un sistem judiciar puternic si independent.
”Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite ale Americii si Romania se bazeaza pe angajamentul fata de valorile democratice, buna guvernare si consolidarea statului de drept intrucat acestea sunt fundamentul pentru cresterea securitatii si prosperitatii noastre comune. Instaurarea ferma a statului de drept are nevoie de un sistem judiciar puternic si independent, precum si de procurori independenti care pot urmari activitatile infractionale fara imixtiuni politice sau limitari ale actului legal de justitie”, se arata in declaratia ambasadei Statelor Unite privind propunerile facute de catre ministrul Justitiei, Tudorel Toader.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006104 (s)