News Flash:

Linie automata de analize medicale, unica in tara, la Spitalul Judetean

27 Mai 2014
967 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul Judetean Timisoara a pus in functiune o linie automata de analize ultraperformanta, unica in tara, care poate realiza pana la patru sute de tipuri de analize pe ora si poate stoca zece mii de probe.
Linia a fost achizitionata de Ministerul Sanatatii cu peste un milion de euro, in urma cu doi ani, dar pana acum nu s-a gasit un spatiu pentru instalare. 
'Aceasta linie automata de analize a laboratorului poate stoca pana la zece mii de probe medicale si are o viteza de lucru foarte mare, iar rezultatele sunt mai precise. Se pot realiza patru mii de analize medicale pe ora si patru sute de tipuri de analize pe ora', a declarat marti, pentru AGERPRES, Dan Ilincariu, purtator de cuvant al Spitalului Judetean Timisoara.
Linia de laboratoare este formata din cinci analizoare, trei de biochimie si doua de imunologie. Eprubetele cu probele recoltate de la pacienti nu mai sunt atinse de operatori din momentul in care au intrat in circuitul laboratorului, iar dupa ce sunt prelucrate sunt stocate intr-un spatiu special in care sunt conservate o perioada.
Pentru ca totul este automatizat, se poate reduce numarul de personal, care va avea ca rezultat cresterea competitivitatii si scaderea costurilor pentru realizarea analizelor medicale, in timp. AGERPRES

ministerul sanatatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0977 (s) | 22 queries | Mysql time :0.028450 (s)