News Flash:

Liceul Pedagogic din Timisoara, in vizorul Consiliului pentru Combaterea Discriminarii

9 Martie 2016
1151 Vizualizari | 0 Comentarii
Liceul Pedagogic din Timisoara
Liceul Pedagogic din Timisoara are patru criterii de selectie pentru copiii care sunt inscrisi in clasa pregatitoare, care pot fi considerate de unii discriminatorii.
Unul dintre criterii este ca parintii sau bunicii sa fie sau sa fi fost cadre didactice, altul este ca unul dintre parinti sau bunici sa lucreze la Liceul Pedagogic, alt criteriu este ca viitorul elev sa aiba frati care sunt inscrisi la Liceul Pedagogic, iar altul este ca bunicii sau parintii sa fi absolvit cel putin ciclul gimnazial al Liceului Pedagogic.
Dupa aplicarea acestor criterii specifice, pe locurile ramase libere, daca este cazul, se va aplica acel criteriu de selectie prin tragere la sorti.
Potrivit inspectorului scolar general al judetului Timis, Aura Danielescu, desi aceste criterii pot fi considerate discriminatorii de catre unii parinti, liceul a impus propriile reguli din cauza afluxului de cereri in clasa pregatitoare.
Un membru al CNCD s-a autosesizat, asa ca cei din consiliu vor cita partea reclamata pentru a face lumina in acest caz. In Consiliul National exista un colegiu de 9 persoane.
„Aceste persoane pot face si autosesizari cand considera ca o situatie ridica anumite semne de intrebare si s-ar putea sa fie o problema de discriminare. Colegul meu a venit la mine ieri (n.r. – luni, 7 martie) si m-a intrebat daca o astfel de situatie ridica probleme si am spus ca merita sa analizam, prin urmare el a formulat o autosesizare. Urmeaza ca noi sa citam partea reclamata, partea reclamata sa se apere si sa precizeze de ce a recurs la aceasta selectie, dupa care sa verificam daca aceasta selectie reprezinta sau nu reprezinta discriminare. Daca reprezinta discriminare sa sanctionam fapta”, spune Holler Hall Istvan, membru in Colegiul Director si purtatorul de cuvant al CNCD, scrie tion.ro.
CNDCD aplica amenzi contraventionale pentru o fapta care vizeaza un grup de persoane de la 2.000 la 100.000 lei. Victimele, in acest caz posibilii parinti lezati de aceste criterii, se pot adresa instantei de judecata si pot solicita plata unor daune morale. Mai mult, pot sa solicite ca instanta sa impuna remedierea situatiei.

liceului pedagogic cncd
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004736 (s)