News Flash:

La Timisoara a intrat in functiune prima linie automata de analize medicale din tara

14 August 2014
1016 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul Judetean Timisoara a pus in functiune o linie automata de analize ultraperformanta, unica in tara, care poate realiza pana la patru sute de tipuri de analize pe ora si poate stoca zece mii de probe, iar pretul analizelor este la jumatatea celor care se practica in restul laboratoarelor.
Linia a fost achizitionata de Ministerul Sanatatii cu peste un milion de euro, in urma cu doi ani, dar pana acum nu s-a gasit un spatiu pentru instalare.
'Incercam sa cream un centru pilot de analize la Spitalul Judetean Timisoara. Avem nevoie de sprijinul si de colaborarea celorlalte spitale din municipiu si din judet pentru a aduce un numar cat mai mare de analize si pentru ca aparatul sa functioneze la capacitate maxima. Am discutat in acest sens cu Directia de Sanatate Publica si cu Ministerul Sanatatii', a declarat, miercuri, prof. univ. dr. Marius Craina, directorul Spitalului Judetean Timisoara.
Linia de laboratoare este formata din cinci analizoare, trei de biochimie si doua de imunologie. Eprubetele cu probele recoltate de la pacienti nu mai sunt atinse de operatori din momentul in care au intrat in circuitul laboratorului, iar dupa ce sunt prelucrate sunt stocate intr-un spatiu special in care sunt conservate o perioada.
Pentru ca totul este automatizat, se poate reduce numarul de personal, care va avea ca rezultat cresterea competitivitatii si scaderea in timp a costurilor pentru realizarea analizelor medicale.
'Performanta este asigurata, iar costurile pe care Spitalul Judetean le aplica, le percepe pacientilor (...) sunt incomparabil mai mici si pot fi verificate pe orice site, pe orice fel de hartie, vizavi de celelalte laboratoare din Timisoara. Asa am gandit, ca acest laborator sa functioneze sub preturile celorlalte laboratoare. Tocmai pentru ca fiind de inalta performanta, cat mai multa lume care are nevoie de aceste analize sa poata beneficia de ele la preturi promotionale', a adaugat Craina.
Pacientii care nu sunt internati sau nu au bilet de trimitere, dar vor sa faca analize, se pot adresa direct laboratorului Spitalului Judetean Timisoara. AGERPRES

ministerul sanatatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0962 (s) | 33 queries | Mysql time :0.037628 (s)